Foto: Pixabay

Největší změny, který WhatsApp přinesl, se ubíraly v podstatě stejným směrem, a to je usnadnit používání aplikace WhatsApp v hromadných skupinách či jako pracovní nástroj a tím konkurovat třeba Microsoft Teams nebo Zoom. Proto také přišli vývojáři s vylepšením videohovorů, kde mohlo v jednu chvíli volat až 32 lidí.

Velice populární novinkou jsou i ankety, které může vytvořit každý uživatel ve skupinovém chatu a tím také obohatit konverzaci nebo může nechat hlasovat o nějaké věci. Uživatelé také velice kladně hodnotí možnost skrýt svůj online status, takže váš vedoucí v práci nemusí vědět, že ještě večer jste online a nebude vás tak obtěžovat s pracovními záležitostmi. Nevýhodou je, že pokud povolíte v nastavení skrýt online status, tak ani vy neuvidíte stav ostatních lidí.

Foto: Pixabay

Pokud jste v nějaké skupině, ve které se vám nelíbí, můžete z ní nově také v tichosti vycouvat, aniž by se každému členovi této skupiny objevovalo upozornění o vaší aktivitě. Jediný, kdo dostane informaci o vystoupení, bude administrátor skupiny. Velice pozitivně je také hodnocena funkce Message Yourself, která vám umožní používat WhatsApp jako poznámkový blok. Jinými slovy můžete zasílat zprávy sám sobě.

Mezi další novinky, které přišly v roce 2022 je i možnost skrýt profilový obrázek před konkrétními lidmi v aplikaci. V roce 2022 se také objevila velice žádaná sada nových emoji, které můžete použít jako rychlou reakci na konkrétní zprávu. Nesmíme ale také zapomenout na „Komunity“, které slouží pro školy, organizace a velké podniky a umožňuje sdružovat několik jednotlivých skupinových chatů. Každopádně novinek bylo v roce 2022 poměrně dost a na další se můžeme určitě v příštím roce těšit.

Zdroj: Indiatoday.in (odkaz)