Foto: poskytnuto společností Lenovo, se souhlasem společnosti

Objektivně se dá říci, že je to pravda. Na druhou stranu se práce z domova e během pandemie koronaviru docela rozmohla, a proto si ji lidé oblíbili. Je totiž příjemné být si v domácím oblečení s flexibilní pracovní dobou, kde šetříte čas i peníze místo ježdění do práce. Se svým řešením tohoto problému přišlo i Lenovo, které vymyslelo chytrý přídavný monitor, který sbalíte spolu s notebookem do batohu, ale který vám plnohodnotně vynahradí výhodu kanceláře.

Jedná se o Lenovo ThinkVision M14d, který je plnohodnotným 14″ IPS monitorem, který má rozlišení 2240 x 1400 a obnovovací frekvenci standardních 60 Hz. Zároveň zde nalezneme 2 USB-C Gen 1 porty. Velice příjemně nás překvapila nízká hmotnost 0,6 kg. To je jinými slovy stejné, jako malá láhev pití.

Jde tak o velice mobilní záležitost a vy si tak můžete udělat svou kancelář doma nebo klidně někde v restauraci pro případ, že doma je ruch nebo vás někdo vyrušuje. Jediné, co bychom mohli tomuto monitoru vytknout je nízký jas 300 nitů, který ale naprosto pro práci z domova dostačuje.

Výhodou je i náklon od 0 do 90 stupňů, takže si můžete displej přizpůsobit, jak chcete. Docela jsme uvítali i modernější poměr stran 16:10, který je pro oko celkem přirozený. K vašemu notebooku ho pak můžete lehce připojit pomocí klasického USB-C.

Na monitoru jsou celkem dva konektory USB-C s tím, že ten druhý můžete využít jako USB hub. Ze zadní strany se pak nachází poměrně praktický stojánek, který dokáže stojánek dokonce lehce nadzvednou nad desku stolu, abyste měly tento monitor a displej počítače ve stejné výšce.

ZÁVĚR

Z našeho pohledu se jedná o velice užitečnou věcičku, která by rozhodně neměla chybět v žádné domácí kanceláři. Je to jeden z prvních kvalitních externích monitorů k notebooku na našem trhu, a proto se o konkurenci v tomto případě moc mluvit nedá. Každopádně při našem testování jsme ocenili i dva USB-C konektory, krásné barvy a praktický stojánek. Nezaznamenali jsme sebemenší problém s rychlostí, barevností ani váhou. Za naši redakci ho tedy můžeme doporučit.

Zdroj: uživatelské hodnocení IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Lenovo