Foto: Pixabay

Nejde odemknout centrální zamykání

V tomto případě je nejúčinnější metodou použít obyčejný rozmrazovač. Za několik málo korun vyřeší velký problém. Jen malá rada – nenechávejte ho v autě, ale mějte ho třeba doma nebo si pořiďte praktické balení na klíče. Po nanesení je možné již za zhruba dvě minuty otevřít vůz.

Pokud jste nechali rozmrazovač v autě, můžete ještě použít jeden trik, který využívají zejména majitelé starších zámků. Stačí zapalovačem nahřát kovovou část klíče a vsunout ho do zámku. Rozhodně ale neodemykejte obratem. Tento postup musíte několikrát opakovat a teprve poté, co se uvnitř zámku prohřeje i kov, můžete opatrně zkusit odemknout.

Nejdou otevřít dveře

Máte auto sice odemčené, ale je zde nový problém. Dveře se nedají za žádnou cenu otevřít. V žádném případě nezkoušejte dveře vyrvat nebo silou otevírat. V praxi byste totiž mohli utrhnout gumové těsnění. Rada v tomto případě je velice prostá. Vítr totiž fouká vždy z jedné strany, a proto i dveře budou více namrzlé na jedné straně.

Stačí tedy vyzkoušet ty méně namrzlé dveře. Po příchodu do auta přelezte na místo řidiče, nastartujte a zapněte topení či klimatizaci. Za chvíli máte všechny dveře povoleny. I tomu se však dá předejít, protože stačí, když gumová těsnění namažete vazelínou nebo olejem. Rozhodně to ale neznamená, že byste měli své auto zalít olejem.

Foto: Pixabay

Teplou vodu nechte doma

Pokud máte k dispozici rozmrazovač na sklo, můžete zkusit postříkat předěl mezi dveřmi a karosérií. Musíte zkusit střídavě lehce tlačit a zároveň průběžně stříkat rozmrazovač na sklo. Rozhodně však dveře nepolévejte teplou vodou, protože pokud na zmrazené sklo nalijete vařící vodu z rychlovarné konvice, může vám sklo prasknout. Na druhé straně v tuhých mrazech může dojít velice rychle ke zmrznutí vody a problém by se vám ještě znásobil.

Půjčte si od manželky fén

Ano, i obyčejný fén na vlasy vám může významně pomoci, pokud máte možnost připojení do zásuvky poblíž místa, kde parkujete. Když led zalijete horkým vzduchem, snadno pak odstraníte led. Jde sice o velice technicky náročné řešení, nicméně pokud třeba potřebujete nutně dojet do práce či k doktorovi a nemáte jinou možnost, je to taková jistota.

Na kladivo zrovna zapomeňte

Může se ale stát, že v naprostém zoufalství vás napadne vzít si kladivo a velké kusy ledu omlátit. Na to zrovna zapomeňte, protože by nastal pravý opak. Velice problematicky odhadnete intenzitu, s jakou máte do ledu bušit a je zde velká pravděpodobnost, že poškodíte karosérii i sklo.

Zdroj: Pneumatiky.cz (odkaz)