Foto: Pixabay

Mnoho uživatelů potěšila zpráva uveřejněná letos v květnu, že maximální velikost skupin byla zvýšena na 512 lidí. Navíc zde bylo umožněno sdílet soubory o velikosti až 2 GB. O to zajímavější je skutečnost, že nyní došlo k dalšímu navýšení maximální velikosti skupiny na 1024 lidí.

Jako vždy pochází zpráva ze serveru WABetaInfo a v současné době je nový limit testován v omezeném okruhu beta testerů. Nic ale nebrání tomu, aby byl nový limit navýšen v několika budoucích týdnech i pro všechny ostatní uživatele. Jen pro srovnání s konkurencí – konkurenční chatovací platforma Telegram nabízí ohromné skupiny o kapacitě několika stovek tisíc lidí.

Foto: Pixabay

Na druhou stranu je nutné uznat, že takto masivní skupiny je velice těžké moderovat, protože z takového hromadného chatu je prakticky jen chaos. Chcete odpovědět na jeden příspěvek a než tak uděláte přibude jich dalších 500. Nicméně pozitivní je, že tato možnost existuje a že ji alespoň Telegram nabízí. Podle posledních informací by navíc měli vývojáři WhatsAppu připravovat další nástroje pro administrátory a moderátory skupin pro snadnější práci.

Patří mezi ně systém pro schvalování členství či seznam čekajících účastníků. Již v srpnu byla také spuštěna možnost spravovat několik skupinových chatů v rámci jedné komunity. Ohledně použitelnosti můžeme říci toto – WhatsApp rozhodně zvládne přeposlat zprávu či mediální soubor příjemci, ale jeho úspěch tkví v tom, že patří společnosti Meta a nikoliv jeho funkcím. Druhou výhodou WhatsAppu je jeho rozšířenost, protože ho má téměř každý. Co se týče kvality a nabídce funkcí, rozhodně by vyhrál spíše Telegram.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)