Foto: poskytnuto společností Yankee, se souhlasem společnosti

VZHLED

Jedná se o herní myš, která uspokojí i velice náročné herní uživatele či profesionální hráče. Je extra lehká, takže ji v ruce ani necítíte a zároveň je ergonomická, takže vám do ruky padne, jako by byla dělaná přímo pro vás. Mimo to nás potěšilo, že přišla herní myš včetně 4 výměnných krytů, takže si ji můžete doupravit dle svého.

Myš je vyvedena v klasické černé barvě, která je elegantní a nikterak neruší při hraní her, ani při práci. V horní části jsou klasicky dvě tlačítka, scrollovací kolečko a tlačítko pro zpomalení rychlosti. Na levé straně jsou další dvě multifunkční tlačítka.

Ve spodní polovině je pak úchvatná mřížka tvořená z malých šestiúhelníků, kde prosvítá modře nasvícené logo Yankee. Uvnitř dále prosvítá po stranách i zvenčí po obvodu LED osvětlení vyvedené v duhových barvách, které je velice působivé a dodává dobrou atmosféru při hraní.

FUNKČNOST

U herní myši Swipe je skutečně povedený optický senzor Pixart 3370, který má extrémně vysokou hodnotu 19 000 DPI. Jen pro srovnání – obyčejné myši mají hodnotu DPI třeba 1 200. DPI je zkratka pro Dot Per Inches neboli počet pixelů na jeden palec. V obecném řeči to pak znamená, že čím větší je hodnota DPI, tím rychlejší a citlivější je myš.

Foto: poskytnuto společností Yankee, se souhlasem společnosti

Myš naštěstí přichází se speciálním softwarem, díky kterému si můžete i lehce upravit rychlost, pokud by vám nevyhovovala. V tomto softwaru můžete také nastavit hodnotu dotazovací frekvence „Polling Rate“. Každopádně při našem testování jsme si raději trochu citlivost myši snížili, protože byla skutečně rychlá. Nicméně odezva byla vždy v reálném čase a nikdy nedošlo byť k malému zdržením. Navíc tlačítka jdou velice lehce zmáčknout a oproti jiným myším nám přišlo, že jsou o poznání tišší.

KONEKTIVITA

Komunikace s počítačem není žádný problém a probíhá pomocí 2,4GHz přijímače. Uvnitř je pak baterie, která má kapacitu 300mAh, díky které jsme získali výdrž při testování zhruba 41 hodin ostrého provozu. Pokud ale chcete opravdu jistotu rychlého provozu, je možná lepší připojit myš pomocí USB-C konektoru a redukce na USB-A. Obě tyto záležitosti jsou součástí balení, za což u nás výrobce získává také plusové body. Mimo to je k myši i herní software, pomocí kterého si můžete navolit herní režim podle potřeb.

ZÁVĚR

Po našem testování musíme konstatovat, že tato myš nás mile překvapila a rozhodně se jedná o „vytuňenou“ mašinku. Je rychlá, má dlouhou výdrž a na její duhově zbarvený LED podsvícení jsme si rychle zvykli. Zároveň chválíme výrobce, že přidal herní software, 4 další výměnné kryty a dokonce i veškeré potřebné kabely a adaptéry. Při delším používání oceníte i ergonomický tvar a nízkou váhu, protože tak předejdete nepříjemné bolesti zápěstí či ještě hůř, zánětu šlach. S touto cenovkou můžeme herní myš od Yankee rozhodně doporučit.

Zdroj: uživatelské testování IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Yankee