Foto: Pixabay

Káva patří mezi nejpopulárnější nealkoholické nápoje snad na celém světě. Není divu, protože káva má spoustu příznivých účinků na naše zdraví. Mnozí ji však konzumují pro vysoký obsah kofeinu, který jim pomůže po ránu rozlepit oči a udržuje jejich mozek po celý den svěží. Mimo to ale u kávy nalezneme i velké množství minerálních látek, vitaminů a stopových prvků.

Jaké zdravotní benefity přináší káva?

Ne jedna studie také prokázala, že lidé konzumující pravidelně kávu mají nižší riziko onemocnění cukrovkou 2. typu, ale také třeba jaterní cirhózy. Mimo to je prokázáno, že snižuje riziko vzniku rakoviny jater o více než 40 %. Co ale vnímáme o trochu intenzivněji, je její přínos pro naši duševní pohodu.

Snižuje totiž úroveň deprese a různých duševních potíží. Nelze si tak představit ideálnější nápoj do zaměstnání, kde potřebujte být bdělí a v pohodě. Jako milovníci kávy jistě víte, že není jedno, jakou kávu a kde nakoupíte. Chuť kávy totiž ovlivňuje už samotné pražení a možná jste si již položili otázku, jaká je ta nejlepší pražírna kávy?

Pro kvalitní a dobrou kávu musíte rozhodně sáhnout po Arabice, která roste v nadmořských výškách od 600 m.n.m. do 2 000 m.n.m. Stejně jako v případě vína, tak i v případě kávy ovlivňují její chuť klima, nadmořská výška, složení půdy a v neposlední řadě i způsob zpracování. Jednou z vybraných pražíren kvalitní kávy je i pražírna Monro, která mimo jiné dodává kávu do firem.

Tato pražírna vybírá jen kvalitní plody kávovníku, které vyrostly na úrodné vulkanické půdě a jsou sklízeny výhradně ručně, aby se zajistilo, že se sklidí pouze ty zralé plody. Pokud tak hledáte kvalitní pražírnu dobré kávy pro osobní účely nebo i pro svou firmu, vybírejte pečlivě, protože jen s kvalitní kávou dokážete vychutnat všechny její benefity. Pokud máte špatně upraženou kávu z nějakého výprodeje, tak hrozí, že vám po ní bude i těžko.