Foto: Pixabay

Čím dál více lidí využívá WhatsApp nejen k chatování, ale také k hovorům či videohovorům. Doposud to bylo tak, že jste museli zavolat konkrétnímu uživateli či skupině uživatel na přímo. Nyní se podle posledních zpráv má tento proces zjednodušit a zavést sdílení odkazů na volání.

Jakmile budete mít svůj odkaz, můžete se připojit k probíhajícímu hovoru pomocí pouhého kliknutí na odkaz. Je pak samozřejmé, že pro použití této nové funkce musí mít obě strany nainstalovanou poslední verzi aplikace WhatsApp. Na kartě „Hovory“ si pak zvolíte možnost „Odkazy na volání“.

Foto: Pixabay

Poté budete moci kdykoliv během hovoru vygenerovat odkaz pro hlasový hovor nebo videohovor. V tuto chvíli ale není jasné, zda WhatsApp umožní plánování hovorů podobně, jak tomu je u konkurence, kdy zašlete odkazy všem zúčastněným a ve sjednaný den a čas se zkrátka všichni přes odkaz připojí. Další funkce, která se ještě vyvíjí, má umožnit videohovor až pro 32 lidí. Vývoj této funkce potvrdil sám generální ředitel společnosti Meta, Mark Zuckerberg.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)