Foto: Pixabay

Stejně jako každý program, tak i nejpopulárnější internetový prohlížeč Chrome, dostává své pravidelné aktualizace. Většinou se jedná o opravu nějakých problémů či bezpečnostních trhlin, takže to uživatel v praxi ani nepozná. Nyní však přišla do tohoto prohlížeče jedna novinka. Která by mohla zaujmout každého uživatele.

Nová funkce se má týkat většího zabezpečení anonymních karet v aplikaci Chrome pro Android. Anonymní karty jsou velice populární záležitostí, protože vše, co v nich vyhledáváte a děláte, se neukládá do historie. Uživatelé to mohou využívat pro sledování choulostivého obsahu, kterým se nechtějí nikde chlubit.

Foto: Pixabay

Tento anonymní režim však doposud nebyl nikterak chráněn, a tak jakmile jste odešli, mohl kdykoliv přijít a prohlédnout si nelichotivé vyhledávání. Nová funkce vám v případě přepnutí do normálního režimu zablokuje anonymní režim biometrickými údaji či zámkem obrazovky.

Máte tak jistotu, že se nikdo nežádoucí nepodívá na to, co vyhledáváte a jaká choulostivá videa zde máte otevřená. Prozatím ale není tato funkce primárně aktivní a musíte ji v nastavení Chromu v záložce „Soukromí a zabezpečení“ manuálně aktivovat. Zároveň není ani jasné, kdy se funkce zpřístupní všem uživatelům.

Zdroj: Arstechnica.com (odkaz)