Foto: Pixabay

Společnost Apple představila již tradičně své nové modely chytrých telefonů iPhone 14 Pro a iPhone Pro Max. Jako vždy tyto telefony nepřinášejí žádné převratné novinky, ale prodávají se za desítky tisíc korun. Oba tyto modely ale přichází s funkcí Dynamic Island, která měla být dle slov Applu úžasnou a doposud nevídanou novinkou.

Podle technologických expertů je však tato funkce vykradená či převzatá od chytrých telefonů společnosti Huawei. Dynamic Island je spojen s novým modulem Face ID, který najdeme na přední straně displeje a skládá se ze dvou senzorů – Face ID a selfie kamerky. Tento nový modul vypadá jako pilulka.

V tomto novém modulu se pak zobrazují i některá upozornění o přehrávání hudby, hovorech, atd. Nyní se vrátíme ke společnosti Huawei. Koncem roku 2018 byl představen nový telefon Honor View20, který měl funkci Capsule. Tato funkce vytváří kolem senzoru selfie kamery modul ve tvaru pilulky, která ukazuje délku probíhajícího hovoru.

Mimo to zde uživatelé mohli nalézt další upozornění, jako správnost držení těla při pořizování selfie, stav baterie a jiné. Vývoj této funkce bohužel dále nepokračoval, protože přišly sankce ze strany zákonodárců USA a Huawei musela řešit spíše vlastní operační systém, kterým by nahradila Android. Apple tak již tradičně přišel s novinkou, kterou převzal a jen poupravil. Již v minulosti představil řadu funkcí, které jsou v Androidu běžné a jen je upravil pro své potřeby.

Zdroj: SvetHuawei.eu (odkaz)