Foto: Pixabay

Není snad větší noční můra řidiče, než dopravní zácpa na dálnici. Možná ještě více by vás pak určitě naštvalo, kdybyste stáli v zácpě a ve vedlejší pruhu by volně mohla jezdit auta nejrůznějších prominentů. Dle uvažování některých to není tak nerealistický nápad.

Když už manažer zaplatí několik milionů za auto s omezeným dojezdem a prokáže tím svou ekologickou lásku k planetě, má přeci právo na to mít nějakou výhodu, nebo ne? Může vám to skutečně připadat spíše jako příběh ze sci-fi, ale v podání Elona Muska není nic nereálné.

Foto: Pixabay

Podle posledních zpráv se měl dohodnout s provozovatelem dálnic v Mexiku a na úseku z Texasu do Mexika nechal postavit svůj vlastní jízdní pruh. Ten je samozřejmě omezený pouze pro majitele elektromobilů Tesla a dodavatele této společnosti. Pravdou je, že pokud by nákup Tesly znamenal i přednost na dálnicích a volný jízdních pruh, přesvědčilo by to některé váhavé klienty ke koupi.

Nebyl by to Elon Musk, kdyby na tom nevydělal další peníze. Klidně může v budoucnu takový pruh zavést i ve Spojených státech amerických a nechat ho zpoplatnit ve stylu mýtného a rázem by měl trvalý příjem do své kasy. Je pak jisté, že by tento pruh využila nejedna Tesla, aby se každý majitel mohl pochlubit, že také vlastní tuto výběrovou značku.

Zdroj: playersoflife.com (odkaz)