Foto: Pixabay

Afér kolem Donalda Trumpa již bylo v minulosti poměrně dost, a to hlavně kolem jeho kontroverzních příspěvků na sociální síti Twitter. Na základě těchto příspěvků mu byl jeho účet trvale zablokován. Trump na to reagoval tak, že si založil vlastní sociální síť Truth Social, kde si může říkat, co chce.

Nyní se schyluje k dalšímu problému i na jeho vlastní sociální síti, protože se zjistilo, že ač je Donald Trump velice zámožný, tak neplatí společnosti provozující hostingové služby, kde je jeho sociální síť umístěna a dluží 1,6 milionů dolarů, což je v přepočtu téměř 40 milionů korun.

Foto: Pixabay

Obvinění na novou sociální síť vznesla společnost RightForge a podle platformy Fox Business, která na tuto skutečnost poprvé upozornila, by to mohlo značit finanční problémy platformy nebo přinejmenším jistý nepořádek ve financích. Některé zdroje uvádějí, že Truth Social porušila své smluvně dohodnuté měsíční platby.

Truth Social měla dokonce přestat platit hned na samém počátku, a proto se RightForge (společnost poskytující hostingové služby) rozhoduje podniknout právní kroky a pokusí se peníze získat soudní cestou. Sociální síť vlastní platforma Trump Media and Technology Group, která uvádí, že finanční investice od bývalého amerického prezidenta jsou malé až žádné. Prozatím se odmítly obě strany k tomuto problému blíže vyjádřit. Možným překvapením je domněnka, že sociální síť je prý nevýdělečná a v podstatě nemá téměř žádný příjem.

Zdroj: Mashable.com (odkaz)