Foto: Pixabay

Malé i velké průmyslové podniky si uvědomují stále více, jak jim solární panely umožňují vytvářet dobrou vůli komunity, zlepšovat vnímání zainteresovaných stran, šetřit náklady na energii a vydělávat dobrou návratnost investic. Instalací průmyslových solárních panelů budete investovat do čisté, zelené a ziskové budoucnosti vašeho podnikání.

Nízkoenergetické fotovoltaické panely

Nabídka komerčně dostupných fotovoltaických panelů se neustále rozšiřuje – výrazný pokles cen těchto univerzálních a ekologických zdrojů energie znamená, že se na veřejných prostranstvích vyskytují stále častěji. Dobrým příkladem budou infokiosky, dokovací stanice pro městská kola, telemetrická zařízení nebo třeba IP kamery, napájené bez nutnosti napájení z budovy. Nejmenší články nabízejí napětí několik voltů (4,6 V) a výkon pod 1 W, zatímco modely s plochou 0,25 m2 jsou schopny dodat několik desítek wattů výkonu při napětí několika voltů. Účinnost přeměny sluneční energie je zajištěna vysoce kvalitními polovodičovými strukturami postavenými na bázi monokrystalického křemíku. Menší panely jsou vybaveny přívody v podobě kabelu s DC zástrčkou nebo USB zásuvkou, ale naprostá většina z nich vyžaduje připojení kabelu zvenčí. Napájet lze také průmyslová zařízení, například zdroje Meanwell.

Fotovoltaické panely sníží vaše výdaje na energie

Továrny a výrobní zařízení mají obecně vysoké požadavky na energii. Pomocí solární energie můžete snadno snížit, nebo dokonce úplně odstranit své účty za elektřinu. Vaše úspory na účtech za elektřinu pomohou vašemu solárnímu systému, aby se sám zaplatil. Od chvíle, kdy dosáhnete návratnosti, bude vaše firma v podstatě využívat elektřinu zdarma. Navíc tím, že se stanete energeticky soběstačnou organizací, budete chráněni před budoucím nárůstem nákladů na elektrickou energii. To vše zlepší váš konečný výsledek a pomůže vám zůstat před konkurencí.

Solární energie může zvýšit reputaci vaší značky

Řešení obnovitelné energie jsou v trendu a je nejvyšší čas připojit se k hnutí za záchranu našeho životního prostředí. Podporou čisté a obnovitelné energie sdělujete zákazníkům, že vám jde o víc než jen o zisk. Vytvoříte pozitivní image značky pro své akcionáře, zákazníky a také pro vaši místní komunitu. Jakmile jsou vaše solární panely nainstalovány, pořiďte několik fotografií svého nastavení a sdílejte je se světem. Prokážete svůj závazek k budoucnosti čisté energie a ukážete, že svým dílem přispíváte k odstranění škodlivých skleníkových plynů. Navíc se společnostmi, které se dostaly pod palbu kvůli jejich neudržitelným praktikám, můžete být o krok napřed před kritiky. Také jste se odlišili od ostatních společností ve vašem oboru, které ještě fotovoltaické panely na připojení průmyslových zařízení nevyužívají.

Vzhledem k tomu, že realita změny klimatu se rychle blíží, je životně důležité činit vědomá rozhodnutí, která pomohou udržet Zemi zdravou, zatímco si na ní užíváme život. Pokud neučiníme udržitelná rozhodnutí, riskujeme, že za sebou zanecháme pro vaše děti méně zajímavou a méně rozmanitou planetu. Solární panely pro průmysl zajišťují, že při odpovědných rozhodnutích o planetě získáte takovou návratnost investic, jakou si zasloužíte. A pamatujte, že ze solárních panelů může těžit nejen vaše firma.

Zdroj: eshop-meanwell.cz (odkaz)