Foto: Pixabay

V současné době slouží aplikace Microsoft Teams jako nástroj pro komunikaci prostřednictvím videohovorů, který je využíván i jako komunikační platforma v mnoha společnostech. Microsoft právě přišel s překvapující novinkou, která bude v blízké době součástí právě této komunikační platformy.

 

Mělo by se jednat o jednoduché hry, jako je například Solitaire, Connect 4 nebo Wordament. Tyto hry jsou navrženy tak, aby kolegové mohli hrát proti sobě během nezáživných schůzek. Microsoft neplánuje zařadit do Teams žádné poslední výstřelky herního průmyslu, ale evidentně vnímá hry jako další způsob, jak může vylepšit zážitek uživatelů během schůzek.

Foto: Pixabay

V tuto dobu má Microsoft testovat především hry ze své nabídky Casual Games. Ve vzduchu visí i možnost, že by Microsoft sice zavedl tyto příležitostné hry, ale ve verzi pro podniky by ji nenabízel. To však Microsoft odmítl dále komentovat. Jako další novinku zavádí Microsoft v Teams jakési virtuální prostory, kde mohou zaměstnanci z jednoho pracoviště vytvořit vlastní síť.

Tyto virtuální pracoviště jsou očividně prvními krůčky k vlastních metaverzím společnosti Microsoft, která sama již dříve uvedla, že by chtěla mít v Teams poutavé virtuální schůzky s 3D avatary. Pokud Microsoft dodrží své odhady, měly by tito avataři přijít do Teams ještě letos. Zatímco jiné platformy se zaměřují třeba na komunikaci mezi přáteli a socializování lidí, tak Microsoft vsadil vše na jednu kartu – vytváří čím dál dokonalejší platformu, která umožní zaměstnancům pracovat z domova.

Zdroj: TheVerge.com (odkaz)