Foto: Pixabay

Ty hovoří především o tom, jaká bude pozice Elona Muska, zda bude generální ředitel, člen správní rady nebo zda bude zastávat jinou funkci. Následně ale Elon Musk přišel s tím, že Twitter zakoupí. To samozřejmě podpořilo tvorbu spekulativních otázek, co s Twitterem plánuje a jaké novinky s sebou přinese.

Nyní však přišel další dramatický zlom v této kauze, protože Elon Musk tento pátek uveřejnil, že se rozhodl vypovědět smlouvu o koupi, která byla uzavřena na 44 miliard dolarů. Jako hlavní důvod k tomuto kroku uvedl porušení několika ustanovení dohody ze strany společností.

Foto: Pixabay

Akcie Twitteru na toto oznámení samozřejmě reagovaly a klesly o 5 procent. Na druhou stranu posílily akcie Tesly o 2,5 procenta. I když se jedná o velice čerstvou zprávu, oznámilo představenstvo společnosti Twitter, že na Muska podá žalobu a bude se bránit soudní cestou.

Nyní by měla společnost Twitter dostat alespoň miliardu dolarů, jako odškodnění za porušení podmínek smlouvy. Bret Taylor, předseda představenstva společnosti Twitter, doslova uvedl: „Představenstvo Twitteru je odhodlané transakci dokončit, a to za cenu a podmínek dohodnutých s panem Muskem, a chystá právní kroky, aby si vynutilo naplnění smlouvy o fúzi.“ Zda dá soud za pravdu představenstvu nebo Elonu Muskovi v tuto chvíli není skutečně jasné a stejně nejasný je i osud Twitteru.

Zdroj: SeznamZprávy.cz (odkaz)