Foto: Pixabay

Některé funkce jsou ale obecně velice užitečné a uživatelé by o nich měli minimálně vědět. Většina z nich se týká bezpečnosti, protože je velice důležité, abyste se na váš účet na WhatsAppu mohli dostat jenom vy, stejně jako ke všem citlivým datům. Hrozí zde totiž narušení vašeho soukromí a to nejenom tím, že někdo nepovolaný vezme váš mobil a fyzicky si v něm bude číst, ale jde také o určitou ochranu proti hackerům a virům.

ZÁMEK APLIKACE

Základní bezpečnostní funkcí, kterou by měl určitě každý uživatel využít, je možnost zamčení aplikace. Aplikace je tak zamknutá biometrickým ověřením v podobě čtečky otisků prstů či obličeje.

Aktivovat si ji můžete velice snadno v nastavení WhatsAppu, kde zvolíte „Účet“ > „Soukromí“ > „Zamykání obrazovky“ a zde stačí zaškrtnout možnost zamknout obrazovku. Navíc si můžete vybrat, po jak dlouhé době bude aplikace uzamčena, zda po 1 minutě, po 15 minutách, po hodině nebo okamžitě.

Foto: Pixabay

DVOUFÁZOVÉ OVĚŘENÍ

Dvoufázové ověření se zavádí do všech větších technologických platforem, protože se ukázalo, že je pro hackery a viry velice obtížné ho prolomit. Výjimkou není rozhodně ani aplikace WhatsApp, která to svým uživatelům také nabízí.

Pro aktivaci opět stačí vlézt do „Nastavení“ > „Účet“ > „Dvoufázové ověření“, kde jednoduše dáte zapnout. Následně budete vyzváni k výběru šestimístného PIN kódu. Tento PIN kód bude vyžadován v případě, že by se chtěl někdo registrovat z jiného zařízení k vašemu účtu.

Zdroj: TheSun.co.uk (odkaz)