Foto: Pixabay

Výsledky nejsou vůbec pozitivní. I to je jeden z důvodů, proč se stále více lidí zajímá o udržitelnost životního prostředí, podporují různá ekologická hnutí a sami se aktivně podílejí na zlepšování situace. Tento trend je stále více znát i v investičním světě. Zjistěte i vy, jakou mají výhodu tzv. zelené dluhopisy a nebojte se zapojit se aktivně do světa financí a začít zhodnocovat vlastní úspory, například se společností Uniprospe.

Co jsou zelené dluhopisy?

Označení zelený dluhopis se začíná používat až během posledních let – i samotné Evropské společenství se stále více zabývá jasným stanovením kritérii pro tento typ dluhopisů. Každopádně si pod tímto pojmem můžete představit cenné papíry těch firem, které splňují daná kritéria související s ochrannou životního prostředí i přístupu k zaměstnancům. Například již zmíněná společnost Uniprospe se zaměřuje na ekologickou likvidaci ojetých pneumatik. Její projekt počítá s denní kapacitou likvidace 50 000 tun zpracovaných pneumatik. Výstupním produktem celého procesu bude na dnešním trhu tolik žádaný uhlík, plyn a olej. Společnost vydala emisi dluhopisů se záměrem použít takto získané prostředky na dokončení samotné linky na zpracování.

A jak na tom můžete vydělat vy?

Pokud máte volné finanční prostředky, je v dnešní době víc než nutností investovat je, protože jinak ztrácejí poměrně rychle svoji hodnotu. Na internetových stránkách Uniprospe.eu se můžete dočíst veškeré podrobnosti, například že nominální hodnota jednoho dluhopisu této společnosti je 30 000 Kč, pevně stanovený úrok 9,5 % ročně s výplatou každého půl roku a se splatností k 31.12.2022. To představuje velice zajímavou investiční příležitost pro každého, kdo se nespokojí jen se spořícím účtem.

Zkrátka lze takzvaně zabít dvě mouchy jednou ranou. A to tím, že podpoříte firmu Uniprospe.eu v jejím rozvoji, pomůžete naší planetě a i vy na tom vyděláte.