Foto: Pixabay

I když je WhatsApp nejpoužívanější chatovací aplikací vůbec, občas trochu pokulhává za konkurencí a neznamená to nutně, že je nejlepší. Nicméně musíme uznat, že v poslední době se snaží produkovat poměrně velké množství novinek. Nyní se na serveru WABetaInfo objevila další zpráva o nové funkci, kterou by v brzké době měli okusit všichni uživatelé.

Jde o možnost upravovat chyby a překlepy v odeslaných zprávách. Doposud museli uživatelé v případě špatně napsané zprávy, překlepu či chyby z důvodu automatické korekce zaslat opravnou vysvětlovací zprávu nebo ji celou smazat a poslat znovu a správně. O tuto funkci žádali uživatelé již mnohokrát a v roce 2017 se o ni dokonce začalo již vážně debatovat, ale nikdy se nedostala až do ostré verze.

Foto: Pixabay

Pokud budete chtít opravit již odeslanou zprávu, postačí na ni dlouze podržet prst a zvolit možnost se třemi tečkami. Po výběru volby „upravit“ pak budete moci provést veškeré nezbytné změny a znovu ji odeslat. Doposud však není jasné, zda bude k dispozici i historie úprav.

Jednou z konkurenčních aplikací, která již roky nabízí tuto funkci, je například Telegram. V tuto chvíli se bohužel ani neví, kdy by tato funkce měla přejít z beta verze do ostré. Očekává se však, že by to nemělo mít dlouhého trvání. Pokud se již nemůžete dočkat a chcete si ji vyzkoušet co nejdříve, můžete se také zaregistrovat do beta programu zde.

Zdroj: xda-developers.com (odkaz)