Foto: Pixabay

Být zaměstnancem již není taková jistota, jako to bývalo dříve. Mnohdy se totiž stává, že zaměstnavatel raději upřednostňuje více zaměstnanců na Dohodu o provedení práce než jednoho zaměstnance. Ta je však omezená počtem odpracovaných hodin i množstvím vydělaných peněz.

Pro obyčejného člověka je tak velice těžké žít v nejistotě a u toho živit rodinu. Někteří pak raději volí cestu podnikání či založení obchodní společnosti. Jiní zase trochu váhají, protože si nejsou jistí, zda by zvládli poměrně složitý proces založení například společnosti s ručením omezeným.

Ze zákona je tam hned několik náležitostí včetně sídla firmy. Naštěstí v dnešní době existují společnosti, které vám pomohou založit obchodní společnost tzv. „na klíč“. Stále je zde ale problém se sídlem firmy, protože je to povinný údaj. Jeden z faktorů, které napomohou růstu vaší nové společnosti, je pak i její prezentace navenek.

Foto: Pixabay

Nemůžete například očekávat velké milionové zakázky, pokud máte sídlo firmy u sebe doma na venkově a zároveň nemáte ani reprezentativní kancelář pro obchodní jednání. Některá jednání nemůžete vést jen tak po hospodách a kavárnách. Daleko lepší je mít sídlo firmy na nějaké lukrativní adrese třeba v Praze.

Firem, co poskytují virtuální sídlo firmy v Praze, je více, ale v tomto případě se nevyplatí koukat pouze na cenu, ale také na kvalitu poskytovaných služeb. Je velký rozdíl, zda máte pouze virtuální sídlo uvedené v obchodním rejstříku nebo zda k tomu máte k dispozici i kancelář, vlastní telefonní linku s přesměrováním hovorů, přijímání pošty a její přeposílání, atp.

Uživatelsky je pak velice pozitivně hodnocený například web kancelarske-centrum.cz, kde vám nabídnou v porovnání s konkurencí velmi široké portfolio služeb. Mimo výše uvedené služby zde také nabízejí i zřízení společností na míru, virtuální kancelář v Praze nebo koupi tzv. „ready made“ společnosti, u které je proces jednoznačně nejkratší. Stačí totiž jen v jednomu kroku přepsat majitele firmy a je vaše. Pokud chcete začít podnikat, nemá cenu váhat a pro začátek si rozhodně vyberte kvalitního obchodního partnera. Úspěch vašeho podnikání totiž z velké části závisí na tom, jak spolehlivého partnera si zvolíte.