Foto: Pixabay

VZHLED

Hodinky Huawei Watch GT3 Pro jsou designově velice povedené a v průměru má ciferník 46mm, což je optimální a na ruce nepůsobí ani malé ani mohutně. Hodinky přicházejí s prémiovými materiály, jako je safírové sklo, titanová vana pro mechanismus nebo keramický spodek.

Soubor těchto materiálů je pak považován za ty nejluxusnější materiály, které vůbec lze použít, protože jsou pevné a odolné. Huawei je při tom používá poměrně často. Hodinky jsou univerzální, a proto jsou vhodné i pro dámy. Speciálně pro ně však Huawei připravilo ještě variantu s 43mm ciferníkem.

FUNKCE

Chytré hodinky jsou vybaveny senzorem srdečního tepu TruSeen 5.0+ a v druhé polovině tohoto roku má dokonce přijít i unikátní funkce měření EKG. Mimo to zde ale nalezneme i více obvyklé funkce, jako je monitor kroků, monitor spánku, stresu, okysličení krve, teploty kůže, obsah kyseliny mléčné ve svalech nebo analýza ztuhlosti tepen.

Již na první pohled můžete vidět, že oproti konkurenčním hodinkám, které umí měřit kroky a spánek se jedná o skutečně funkcemi naplněný model. Zároveň musíme zmínit i podporu mnohapásmových GPS, což zpřesní vaše zaměření při pohybových aktivitách.

Samozřejmostí jsou pak i cvičící programy, který je zde více jak 100 a nechybí ani golf či potápění. Hodinky se pak mohou pochlubit nejen voděodolností díky certifikaci IP68, ale také jsou odolné proti tlaku vody do 5 ATM, což znamená, že se s nimi klidně můžete i potápět.

DISPLEJ

Displej je pak standardní 1,46 palců velký AMOLED displej s rozlišením 466 x 466 pixelů. Co ovšem potěší je jas, který dosahuje 800 nitů, což znamená, že i při slunném dni vidíte vše na displeji velice jasně. Velice pak oceňujeme, že je zde možnost nastavit si jako pozadí prakticky cokoliv. Zároveň Huawei nabízí i možnost nastavit si některý z předvolených displejů zdarma nebo vylepšené a mnohem elegantnější za poplatek.

VÝDRŽ

U hodinek Huawei Watch GT3 Pro se setkáme s větší kapacitou baterie, než tomu bylo o předchozího modelu, a to 530 mAh. Díky tomu by měly vydržet 14 dní běžného používání. Toto jsme bohužel nemohli vyzkoušet, protože během našeho testování, které probíhalo cca 14 dní jsme je ani jednou nemuseli nabíjet.

S tím také souvisí možnost bezdrátového nabíjení Qi, která zvládne hodinky nabít ještě o 30 % rychleji. Je opravdu velmi pohodlné mít hodinky, které nemusíte nabíjet každý den a které vám zkrátka vydrží nějakou dobu. Už jenom proto, že třeba při cestě na dovolenou si s sebou nemusíte ani nabíječku na hodinky brát.

ZÁVĚR

Za naši redakci mohu potvrdit, že tyto hodinky jsou velice vyspělé a nabídnou vám zkrátka vše, co jen dnešní technologie umožňuje. V budoucnu ještě Huawei doplní platbu pomocí NFC, což je poslední věc, kterou bychom u této prémiové řady čekali. Jsou naprosto vhodné pro každého, kdo chce sportovat, stejně jako pro toho, kdo je chce nosit do kanceláře. Pomohou s tréninkem, pohlídají zdraví a upozorní na veškeré notifikace a příchozí hovory. Je to zkrátka ideální pomocník pro život. Co se týče konkurence, tak jediné hodinky, které nabízejí podobnou výbavu jsou Samsung Galaxy Watch 4 Classic. Vzhledem k tomu, že jsou i v podobné cenové relaci, záleží jen na vašich preferencích.

Zdroj: uživatelské hodnocení redakce IT pro Tebe, informace poskytnuté společností Huawei