Foto: Pixabay

Ať už si vyberete profesionální s Wi-Fi připojením SWS 9898 a podporou platforem „Weather Underground“ a „Weathercloud“. K datům z meteostanice budete mít odkudkoliv z chytrých zařízení. Předpověď na následujících 12/24 hodin zakládají nejen na teplotě vzduchu, ale i tlaku. Proto je skoro jasné, že právě svou úrodu perfektně ochráníte, protože víte…!

Nebo stanici bez WiFi, ale se skvělým displejem a s profesionálním čidlem. Tou je například profesionální meteorologická stanici SWS 9300.

Stanice se skládá ze dvou částí – domácí jednotky ve formě barevného displeje s úhlopříčkou 5,4″ (13,8 cm), který veškerá sebraná data přehledně vyobrazí a bezdrátového snímače 5 v 1.

Domácí jednotku lze nastavit ve 3 úrovních jasu displeje. Ten má extrémně vysoký kontrastní poměr, široké pozorovací úhly a výbornou čitelnost na slunci.

Domácí jednotka zobrazuje vnitřní i venkovní teplotu, vlhkost, tlak, předpověď na 12-24 hodin dle změny tlaku a teploty vzduchu, hodinové záznamy minulých situací, výstrahu před větrem a deštěm, čas, datum a má i alarm pro nízkou teplotu. Pro starší uživatele je praktická i funkce upozornění na možnost náledí. Hodiny jsou řízené signálem DCF77.

Profesionální uživatelé ocení zobrazení údajů, jako je barometrický tlak v relativních a absolutních hodnotách, Beaufortova stupnice, nastavení výstrahy vysoká/nízká (dle vnitřní/venkovní teploty a vlhkosti, rychlosti větru a dešťových srážek) či měření poryvů větru nebo jeho průměrné rychlosti (v mph, m/s, km/h, uzlech) včetně směru větru.

Umístění domácí jednotky meteostanice je možné buď postavením na stůl či přichycením přímo na stěnu.

Venkovní snímač lze umístit v otevřeném prostoru až do vzdálenosti 150 m od domácí stanice. Je vhodné jej umístit tak, aby nebyl přímo na otevřeném slunci či naopak například pod stromem. Snímač by měl být na takovém místě, které není a nemůže přijímat data extrémní. „Snímač doporučuji umístit alespoň 1-1,5 m nad zem, aby v podzimním čase nesnímal přízemní mrazíky“, říká Karel Krištofek, produktový manažer značky SENCOR.

Zdroj: tisková zpráva společnosti Sencor