Foto: Pixabay

Málokdo v dnešní době vyhledává při jízdě autem cestu v klasických papírových mapách. V módě nejsou dokonce ani klasické navigace, které většinou stojí více než nový mobilní telefon. Právě mobilní telefon, resp. navigační aplikace, jsou to, co má snad každý řidič u sebe.

Nejpopulárnější aplikace pro navigaci u nás jsou zejména Mapy.cz, Google Maps nebo Waze. Každá pak k navigaci přistupuje trochu jinak. Mapy.cz nabízejí pohled turistické mapy, což zlehčuje orientaci v terénu. Google Maps mají čistě jen dopravní mapu bez ničeho a Waze je takový trochu kompromis namixovaný se sociální sítí.

Není proto divu, že se tyto tři aplikace předhánějí v nových funkcích a vymoženostech, aby získaly konkurenční výhodu. Poslední novinky hlásí vývojáři aplikace Mapy.cz, kteří již přinesli v poslední době automatické nabídky rychlejších tras, upozornění na objížďky, rychlostní varování nebo zobrazování posledních vyhledávaných cílů v navigaci.

Poslední novinka pak bude podle očekávání mezi uživateli velice oblíbená, protože se jedná o widget, který bude zobrazovat právě poslední vyhledávaná místa. Tato vychytávka by měla být již nyní k dispozici v aktuální verzi mobilní aplikace. Velikost widgetu můžete samozřejmě ovlivnit, ale zároveň s velikostí vám budou přibývat i funkce, jako okamžité hledání přes lupu nebo hlasové příkazy přes mikrofon. I když je to v podstatě jednoduchý widget jeho funkci velice vítáme a dá se konstatovat, že to usnadní používání aplikace Mapy.cz.

Zdroj: SvetAndroida.cz (odkaz)