Foto: Pixabay

Elon Musk je velice rád středem pozornosti a často překvapuje svět svými plány a nápady. Mezi jeho poslední plány patří nákup sociální sítě Twitter. To samozřejmě zapříčinilo nárůst hodnoty akcií této společnosti. Elon již dokonce začal plánovat, jaké změny s Twitterem provede.

Nyní se však zdá, že by mohl dokonce od tohoto nákupu odstoupit. Cena, kterou nabídl za tuto sociální síť je pak zhruba jeden bilion korun. Jako důvod uvádí Elonův právní zástupce, že Twitter odmítl poskytnout údaje ohledně falešných a spamových účtů.

Foto: Pixabay

Z pohledu předběžné smlouvy se podle Elona Muska a jeho právních zástupců jedná o jednoznačné porušení stanovených podmínek. Stejně jako hodnota akcií stoupla při oznámení akvizice, tak zase o zhruba pět procent klesla, když Elon zpochybnil konání obchodu.

V tuto chvíli je tak celá akvizice pozastavena a vše čeká, zda Twitter dodá požadované informace ohledně falešných účtů. Elon na falešných účtech dosti lpí, protože přesně takové účty, které jsou falešné nebo spamují celý Twitter chce právě minimalizovat.

Zdroj: Denik.cz (odkaz)