Foto: Pixabay

Společnost Meta oznámila, že prodlužuje možnost zpoplatnit přístup k živě vysílaným událostem na Facebooku až do roku 2024. Tato funkce umožňuje majitelům firemních stránek a tvůrcům zpeněžit své události na Facebooku.

Monetizace placených online událostí zahrnuje jednorázový poplatek účtovaný každé osobě, která se chce akce zúčastnit. V rámci podpory tvůrců se společnost Meta rozhodla minimálně po dobu příštího roku neúčtovat tvůrcům poplatky za pořádání těchto událostí. 

Funkce je k dispozici v rámci Facebook Live, lze ji aktivovat během živého přenosu, což tvůrcům umožňuje uspořádat události, které poskytují větší interakci s publikem. 

Od dnešního dne má Facebook nově také nástroje, které pomohou tvůrcům lépe a efektivněji budovat vztahy s fanoušky. Tvůrci mohou sdílet příspěvky viditelné pouze pro odběratele. Navíc získají možnost ocenit nové odběratele unikátním příspěvkem a Stories. 

Novinkou je také doporučování komentářů, aby jim neunikly důležité odpovědi na příspěvky. Všechny novinky, které Meta pro tvůrce představila oznámil Mark Zuckerberg na svém facebookovém účtu

Zdroj: tisková zpráva společnosti Meta