Foto: Pixabay

Elektrická energie je v současné době naprosto nepostradatelná a prakticky nikdo si bez ní neumí představit svůj život, ať už si to přiznává nebo ne. Jedná se však o velice složitý a sofistikovaný obor a je jen málo lidí, kteří tomuto řemeslu skutečně rozumí. Nejde totiž jen o to nějak zapojit zásuvku, ale je zapotřebí i širší povědomí třeba o novinkách na trhu, o trendech a v neposlední řadě i o aktuálně platné legislativě, která se neustále mění.

Každý dům a bytová jednotka, která je připojena k elektrické rozvodné síti podléhá právě této legislativě. Mnoho lidí ani neví, kde doma mají třeba jističe, ale i ty je potřeba mít v pořádku. Ve starších domech a panelákových bytech se může dokonce ještě setkat s tím, že jsou rozvody vedeny v hliníku, který se používal před několika desítkami let.

Foto: Pixabay

Hliník pak není stavěný na současnou zátěž, kterou domácnosti vyžadují. Při přetížení materiálu pak může dojít ke zkratu a dokonce i k požáru. Údržbu elektroinstalace se tak nevyplácí rozhodně za žádnou cenu podceňovat. Nejde přitom jen o rozvody, ale ve hře jsou i zásuvky, vypínače, svítidla, hromosvody a mnoho dalšího.

Může se stát, že dojde k havárii a v lepším případě to znamená, že vám doma nic nejde. V tom horším může dojít až ke škodám na majetku. Proto je zapotřebí vědět, kam se můžete kdykoliv obrátit. Pro oblast Prahy a okolí se osvědčili odborníci z Elektro Elefant. Velikou výhodou je, že jejich elektro pohotovost je k dispozici 24 hodin denně.

Jde o velice schopné elektrikáře z Prahy 10, kteří pravidelně procházejí školeními a jsou ochotni přijet okamžitě. Důvodem, proč se bezpočet zákazníků obrátilo na tuto službu je i fakt, že Elektro Elefant poskytne vyjádření o posouzení vzniku škody pro pojišťovnu zcela zdarma. V Elektro Elefant pak využívají, na rozdíl od konkurenčních poskytovatelů této služby, speciální termokamery, kterými přesně odhalí uvolněný spoj ve stěně a není tak zapotřebí poškozovat celou stěnu.