Foto: Pixabay

Chytrá domácnost už se zdaleka netýká jen nás, lidí, ale i našich domácích mazlíčků. Zajímá vás, jak si o ně usnadnit péči a jak využít praktických vlastností, které ocení i naši pejskové, kočičky nebo třeba i akvarijní rybičky? 

Díky stylovému dávkovači bude mít váš mazlíček přísun granulí pravidelně po celý den, a to přesně v takových dávkách a v takovou dobu, kterou si určíte. Fontánka se zase postará o křišťálově čistou vodu bez chlóru a díky chytré toaletě pro kočky už se nikdy nebudete muset zabývat zápachem ani nepříjemným vybíráním hrudek. 

Renesanci slaví i laserové ukazovátko, jehož chytrá verze kočičku zabaví i ve chvíli, kdy nejste doma. Dávkovač a vodní krmítko uspokojí potřeby rybiček v akváriu i v době vaší nepřítomnosti. 

Stylová kočičí zábava na dlouhé hodiny s chytrým laserovým světélkem

Že si kočky rády hrají a fascinuje je laserové světélko, jsou dobře známé skutečnosti. Proto svého času ovládly domácnosti majitelů koček různá laserová ukazovátka. Ta se nyní vracejí v podobě chytré hračky, která laserové světélko dokáže rozpohybovat jak v automatickém, tak i manuálním módu. Řeč je o Tesla Smart Laser Dot Cats, která je designéry navržená tak, aby stimulovala lovecké instinkty koček a ve skutečné lovce proměnila i ty největší lenochy. 

Tři rozdílné automatické trajektorie a plynulé zrychlování, které chytrá hračka zvládá, přinášejí dostatečně velkou variabilitu. A kočka se zabaví i ve chvíli, kdy nejste doma – pohybující se laserové světélko můžete nastavovat i na dálku přes mobilní aplikaci Tesla Smart pro Android i iOS. Chcete trochu změny a vzrušení? Potom je tu manuální režim, kdy je pohyb červené tečky plně ve vaší režii.

Sen, nebo skutečnost? Chytrá toaleta, která se čistí sama

Spousta lásky, zábavy při hrách i nezapomenutelných zážitků. Být majitelem domácích mazlíčků je skvělé, mezi ty méně příjemné povinnosti ale patří starosti spojené s vyměšováním. U koček to lze nyní vyřešit opravdu elegantně. Na trhu už jsou toalety, které se umí samy vyčistit, nezapáchají, a často jsou doplněné i dalšími chytrými funkcemi, a ještě k tomu fantasticky (a futuristicky) vypadají.

Jako hypermoderní UFO, které vám přistálo v obýváku, vypadá chytrá toaleta Tesla Smart Cat Toilet. Jejím největším benefitem je, že se dokáže sama vyčistit. Kromě toho ale umí mazlíčka také zvážit. Vhodná je pro kočky od 0,5 do 20 kg a vejdou se do ní 3 litry steliva. Toaletu lze navíc snadno rozebrat a jednotlivé části jednoduše umýt. Samozřejmostí je propojení s aplikací Tesla Smart, kde můžete nejen sledovat, jak váš chlupáč toaletu používá či jeho váhu, ale třeba i naplánovat časy čištění.

Chytré krmítko zajistí čerstvé porce i na několik dní

Domácí mazlíčky jsme si často pořídili v době pandemie, kdy jsme byli většinu času doma. Proto se teď po návratu do kanceláří potýkáme nejen s nudou našich chlupatých kamarádů, ale třeba i se separační úzkostí. S tím vším mohou pomoci chytré dávkovače granulí, které umí dávkovat stravu nebo třeba chlupáče odměnit pamlsky. Pokročilejší modely jsou navíc vybavené i HD kamerou s přenosem zvuku, a tak lze čtyřnohé společníky pozorovat třeba z pracovní židle, dokonce si s nimi ale také popovídáte nebo je na dálku uklidníte. Všechny tyto funkce najdete na chytrém krmítku Tesla Smart Pet Feeder Camera.

Primárním účelem je ale samozřejmě krmení nebo odměňování. Periodicitu i velikost jedné dávky si jednoduše nastavíte v aplikaci Tesla Smart v českém jazyce. Dávkovat granule však můžete i sami skrze aplikaci. Do velké čtyřlitrové nádoby se vejde zásoba jídla i na několik dní. A díky záložní baterii nezůstane váš čtyřnohý přítel o hladu ani ve chvíli, kdy vypadne proud. 

Chytrá fontána zajistí čistou vodu až na několik dní

Filtrovací konvice máme doma téměř všichni, naši čtyřnozí kamarádi se většinou musí spokojit s vodou z kohoutku plnou chlóru či těžkých kovů. S tím může být konec díky chytrým fontánkám, které umí vodu vyčistit, ale také zajistit její čerstvý přísun i na několik dní dopředu.

Pokročilý filtrační systém chytré fontány Tesla Smart Pet Fountain UV kombinuje sílu pryskyřice s aktivní výměnou iontů, aktivní uhlí a bavlněný filtr. Díky tomu zůstává voda vždy čerstvá a čistá, je měkčí a neobsahuje škodlivé minerály ani kovy. 

UV sterilizace se zase postará o to, že se ve vodě netvoří žádné bakterie. Zásobník na 2 litry pak kočkám i menším psům vystačí na několik dní. A protože všichni majitelé chlupatých kamarádů vědí, že jejich svěřenci mají nejradši vodu v pohybu, dodržování pitného režimu spolu s chytrou fontánou od Tesly se pro chlupáče stane zábavou. A bonus na závěr? Zurčící voda nejen, že odplavuje stres, postará se vám také o zvlhčení vzduchu.

Chytré krmítko, co zjednoduší život akvaristům i rybičkám

O vaše rybičky a vodní živočichy bude díky chytrému krmítku Tesla Smart Fish Feeder královsky postaráno i v případě vaší delší nepřítomnosti. 

Designové, tiché akvarijní krmítko má zásobník o obsahu 200 ml, který je vhodný pro granulovaná i vločková krmiva. Sami si jednoduše můžete naprogramovat plán krmení, včetně možnosti automatického časování a množství dávkovaného krmiva. Díky šikovné možnosti umístění krmítka na sklo se bezvadně hodí pro všechny typy malých i velkých akvárií.

Čas a množství krmiva jednoduše navolíte buď manuálně přímo na krmítku, anebo pohodlně na dálku přes svůj chytrý telefon odkudkoliv na světě přes Tesla Smart aplikaci. Na LCD obrazovce najdete i přehled o všech dávkováních, včetně týdenní historie krmení. 

Je vidět, že pokrok nezastavíme. Na druhou stranu z toho můžeme vytěžit více pohodlí, úsporu a zároveň více času věnovanému hrám s našimi domácími mazlíčky. Všechny tyto vychytávky navíc oceníte i teď v létě, kdy je člověk méně doma, ale péči o domácí mazlíčky musí stejně pořešit. 

Zdroj: tisková zpráva společnosti Tesla Smart