Foto: Pixabay

Kdo by neznal hru World of Warcraft, která vzešla z dílny studia Blizzard již v roce 1994. Od té doby sice zaznamenala tato hra znatelný posun vpřed, nicméně stále si zachovává své osobité kouzlo. Nyní přichází studio Blizzard s novinkou v podobě mobilní free-to-play akční strategické hry Warcraft Arclight Rumble.

Hra je silně inspirovaná světem Warcraftu, ale je v ní trochu namixovaný styl tower defense. Během hry máte možnost nasbírat celkem 60 postaviček, které již dobře znáte z World of Warcraft. Tyto postavičky pak budou veliteli vašich jednotek ve hře.

Hra samotná pak poběží hned ve dvou režimech, a to PvE a PvP. V poslední době roste ještě více, než kdy dříve, popularita mobilních zařízení, a tak vývojáři her se snaží nabídnout předělávky počítačových her právě na mobilní zařízení. Důkazem toho je i hra Call of Duty nebo připravovaná hra Diablo Immortal.

Studio Blizzard uvedlo, že v původním plánu bylo vytvoření hned dvou her na motivy Warcraftu s tím, že jedna měla být ve stylu tower defense a druhá zase ve stylu Pokémon Go. Podle dostupných informací však byl vývoj druhé plánované hry pozastaven. Hra by měla být v nejbližší době již dostupná v obchodě Google Play.

Zdroj: The Verge.com (odkaz)