Foto: Pixabay

WhatsApp je jedna z nejpopulárnějších chatovacích aplikací vůbec a i když v minulém roce část svých uživatelů naštval vynucováním nových obchodních podmínek, je stále na pomyslné špičce v popularitě. WhatsApp je populární také proto, že poskytuje šifrovanou a bezpečnou komunikaci.

Právě to je ale problém u některých starších mobilních telefonů a operačních systémů, u kterých by WhatsApp již nemohl garantovat obvyklou míru bezpečnosti. Proto je také nucen ukončovat postupně podporu. Nyní portál WABetaInfo zveřejnil informaci o tom, že k 24. říjnu letošního roku se chystá ukončení podpory pro další mobilní telefony a operační systémy.

Foto: Pixabay

Mělo by se to však týkat uživatelů s iOS 10 a iOS 11, což odpovídá modelům iPhone 5 a iPhone 5G. Uživatelé těchto modelů si budou muset zkrátka pořídit nový telefon. Co se týče uživatelů modelů iPhone 5S, iPhone 6 a iPhone 6S, tak tito uživatelé dostanou možnost aktualizovat svůj operační systém na novější verzi, a to na iOS 12.

Tento operační systém ještě chvilku bude podporovaný, ale za nedlouho přijde také doba, kdy bude potřeba svůj telefon zahodit. Podle dostupných zpráv by měli všichni uživatelé, kterých se ukončení podpory týká, dostat informativní zprávu a výzvu k výměně telefonu či operačního systému.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)