Foto: Pixabay

Americká společnost Dyson byla sice založena až v roce 1991, ale nyní se jedná o nadnárodního giganta. V České republice je však tato společnost známá hlavně jako výrobce vysavačů, ventilátorů, fénů na vlasy nebo také čističek vzduchu.

Nyní se Dyson rozhodl zkombinovat některé své technologie a přišel s novým nápadem, jak lidé mohou dýchat kvalitní a čistý vzduch nejen v blízkosti čističky vzduchu, ale prakticky kdekoliv. Jde o nová a poměrně futuristická sluchátka Dyson Zone.

U těchto sluchátek se totiž potkávají dvě funkce, a to potlačování okolního hluku a zároveň čistička vzduchu. Na první pohled se zdá, že to spolu zdánlivě ani zkombinovat nejde, ale Dysonu se to povedlo. V praxi tak do mušlí implementovali vývojáři malé turbínky, které sajou vzduch.

Tento vzduch pak pokračuje dále přes extra jemný filtr odstraňující až 99% všech nečistot až do tzv. „vzduchové clony“, což je jakýsi náhubek, který zásobuje nos a ústa nositele čerstvým vzduchem. Dyson si však vyhrál i s pozicí náhubku, který se samotných úst ani nosu nijak nedotýká.

Je pak logické, že prací turbínek vznikne jistý hluk, který však jsou sluchátka Dyson Zone schopna poměrně efektivně potlačit. Poslední informací od výrobce se týká vzduchové clony, která má nositeli sloužit a ne mu ztěžovat život, proto bude polohovatelná nebo i plně odnímatelná pro případ, že byste chtěli třeba během poslechu popíjet. Prodej by se měl spustit údajně na podzim, ale prozatím není známo, kolik by tato sluchátka měla stát.

Zdroj: Engadget.com (odkaz)