Foto: Pixabay

Chatovací služba WhatsApp sice není dokonalá a mohla by se v mnoha případech od konkurence učit. Její výhodou je ale fakt, že je masivně rozšířená a má ho skoro každý, proto když potřebujete někomu napsat přes chatovací aplikaci spíše se trefíte, že má ten druhý WhatsApp než třeba Signal nebo Telegram.

Nicméně základní funkcionalitu tu máme a bez problémů můžeme poslat komukoliv zprávu, hlasovou zprávu nebo zavolat pomocí videohovoru. Vývojáři WhatsAppu se nicméně snaží čas od času dohnat konkurenci a někdy i něčím překvapí. My jsme proto připravili několik novinek, o kterých možná nevíte, ale které by se vám mohli hodit.

UPRAVTE SI KAŽDÝ CHAT

WhatsApp umožňuje mimo jiné i skupinové chaty, které jsou velice populární nejen mezi přáteli či v rodině, ale slouží to také jako firemní chat mezi zaměstnanci. Novinkou je, že si u tohoto chatu můžete zvolit vlastní tapetu pozadí, jakou chcete. Na výběr dostanete skutečně hodně předpřipravených obrázků, a to jak pro světlý, tak pro tmavý režim. Zvolit samozřejmě můžete i jednobarevné pozadí nebo vlastní fotografii.

Foto: Pixabay

Co možná někteří ocení je, že si u každého chatu můžete nastavit jiný zvukový signál pro příchozí zprávu. Tím můžete již podle zvuku odlišit, zda je to důležitý pracovní vzkaz nebo se jen jedná o další vzkaz od kamaráda. Nevýhodou je, že si nemůžete vybrat jakýkoliv zvuk, ale musíte si vybrat jeden z 19 tónů připravených od vývojářů WhatsAppu.

UKLIĎTE SI V APLIKACI A UVOLNĚTE MÍSTO

U WhatsAppu již mnozí zaznamenali, že musíte manuálně stáhnout každý příchozí obrázek zvlášť. Tímto se vám obrázek či video stáhne do mobilního telefonu a zabírá zbytečně mnoho místa. Po čase tak zjistíte, že máte telefon plný a nevíte vlastně proč. Pokud si chcete tuto funkci automatického stahování médií vypnout stačí jít do Nastavení > Úložiště a data > Automatické stahování médií.

V záložce Úložiště a data se vám také zobrazí, kolik vám mediální soubory z WhatsAppu zabírají reálně místa ve vašem zařízení. Zjistíte zde také, které chaty vám nejvíce zahlcují mobil a máte možnost tyto mediální soubory zrovna i promazat. Pokud jste si fotku či video manuálně stáhli do vaší galerie v mobilu, je tam na trvalo a WhatsApp vám tyto soubor nevymaže.

ZAMYKEJTE

Některé chaty mohou být velice citlivé až choulostivé a v takovém případě rozhodně nechcete, aby se k nim dostal každý. Naštěstí WhatsApp umožňuje znepřístupnit či zamknout konkrétní chaty. Provedete to tak, že v „Nastavení“ otevřete „Účet“ a zde pak „Soukromí“. Po přejetí dolů naleznete „Zamykání obrazovky“.

Tam pak musíte povolit a aktivovat výchozí biometrické zabezpečení a zároveň nastavíte časový limit, po kterém se má aplikace zamknout. Tímto zamknete aplikaci, ale pokud vám do notifikací přijde upozornění na novou zprávu, můžete zde rychle odpovědět, i když je aplikace zamčená.

Zdroj: Smartmania.cz (odkaz)