Foto: Pixabay

Společnost Apple se proslavila nejen díky svým notebookům, iPhonům a iPadům, ale na slávě ji přidal také přehrávač iPod, který loni slavil dvacet let na trhu. Nyní však společnost Apple oznámila, že s iPodem definitivně končí.

Důvody jsou pak vcelku logické. Jeho funkci přehrávače hudby totiž převzaly ostatní zařízení. Kdo bude dnes potřebovat přehrávač hudby, když má svou hudbu v mobilním telefonu. Vedení Applu oznámilo, že se rozhodlo doprodat své zásoby posledního modelu, iPod Touch, ale další prý již vyrábět nebude.

Foto: Pixabay

Viceprezident Applu, Greg Joswiak, pak doslova uvedl: „Duch iPodu dnes žije dál. Integrovali jsme úžasný hudební zážitek do všech svých produktů.“ V době svého zrození, v roce 2001, byl však iPod takřka revoluční zařízení.

Umožňoval totiž daleko jednodušší synchronizaci mezi počítačem a přehrávačem. Zároveň to bylo poprvé, co Apple zaznamenal výraznější úspěch mimo oblast počítačů. IPod nad konkurencí vynikal i co se týče rozměrů. Bohužel popularita iPodu klesala přímo úměrně, jak rostla popularita iPhonů od jejich uvedení v roce 2007.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)