Foto: Pixabay

Pro někoho se sice jedná o známý pojem, ale i přesto je lepší se na tento druh reklamy podívat trochu podrobněji. Princip fungování spočívá v tom, že si určíte, co chcete propagovat, protože jinak vypadá propagace webové stránky a jinak produktu v e-shopu. Následně je zapotřebí určit, jaký druh reklamy chcete – textová, banerová, video reklama atd.

Poté je zapotřebí vybrat pečlivě a odborně klíčová slova, která umožní zobrazit vaši reklamu ideální a cílové skupině uživatelů, kde je největší pravděpodobnost konverze. V praxi, když uživatel položí do vyhledávače dotaz, který je podobný či totožný s vaším klíčovým slovem, zobrazí se mimo výsledky vyhledávání i vaše reklama.

Některé platformy naúčtují inzerentům poplatek za každé zobrazení, což je velice nevýhodné. To, že se reklama někomu zobrazí, ještě zdaleka neznamená, že na ni klikne. Daleko výhodnější je reklama typu PPC, což znamená Pay Per Click (přeloženo platba za klik).

U PPC reklamy tak platíte až za to, že se nějaký uživatel proklikne až na váš web. Cena za tuto reklamu je pak velice variabilní a závisí na tom, v jakém oboru se snažíte reklamu prosadit. Může tak stát od pár korun až po pár stovek. Někteří lidé chtějí zdánlivě ušetřit a zkouší si reklamní kampaň nastavit nějak sami, ale je to prakticky nemožné.

Špatným nastavením kampaně docílíte akorát toho, že se reklama zobrazí mnoha lidem, kteří ale nejsou cílovými zákazníky, a proto na tuto reklamu nekliknou. Když vezmete poměr zaplacené částky versus počet konverzí, tak zjistíte, že tato reklama vás vyšla dráž, než kdybyste ji svěřili odborníkům.

Jednou z takových společností s mnohaletou praxí je i PPC Profits, kde najdete nejen specialisty na online marketing, ale také PPC konzultanty, CRO/UX konzultanty, PR manažery, social media manažery, odborníky na e-mailing, SEO konzultanty, linkbuildery nebo i copywritery.

Tato společnost se jako jedna z mála nezabývá pouze českým trhem, ale nabízí i možnost PPC reklam ve Švýcarsku, PPC reklam v Polsku a mnoha dalších zemích. PPC reklamě v těchto zemích se věnuje PPC Profit již celou řadu let a je schopna ji spustit již do 5 dnů. Výhodou je, že zaplatíte až za skutečné prokliky, takže máte jistotu, že je vaše investice efektivní.