Foto: Pixabay

Osobní informace je něco, co uživatelé ignorovali, ale co si pomalu začínají hlídat. Již v médiích proběhlo několik afér, kdy došlo k úniku právě těchto citlivých údajů. Proto se mnozí rozhodli využívat zabezpečenou platformu, jakou je třeba WhatsApp, který používá šifrování. WhatsApp je nejpoužívanější chatovací aplikací vůbec a z toho vyplývá, že i u nás má obrovskou uživatelskou základnu.

I když se ale jedná o zabezpečenou aplikaci, neznamená to, že o vás WhatsApp nic neví. I WhatsApp totiž sbírá a ukládá informace o vás a my vám poradíme, jak si můžete jednoduše zjistit, co – resp. jak si zažádat v mobilní aplikaci o výpis dat.

Foto: Pixabay

V tomto výpisu pak najdete informace, jako používané telefonní čísla od vašich kontaktů, historii účtu, historie připojení, z jakých zařízení se připojujete, IP adresy, profilové fotky, blokované kontakty, vámi navolené bezpečnostní nastavení či data změny. Zajímavé je, že zde nalezneme i informaci o tom, zda jste povolili společnosti Facebook (dnes Meta) sdílet citlivé informace s účtem na Facebooku.

O výpis zažádáte tak, že v sekci „Účet“ kliknete na „Žádost o informace o účtu“ a „odeslat žádost“. Tato žádost se musí schválit a výsledný report vygenerovat, což trvá zhruba tři dny. Po vygenerování reportu dostanete notifikaci a můžete si vše stáhnout v komprimovaném balíčku ve formátu .zip. V tomto reportu však nenaleznete žádné textové zprávy. Ty si ale můžete také vyexportovat, a to v sekci „Chaty“, kde kliknete na „Exportovat chat“. Následně jen zvolíte, které chaty chcete exportovat nebo zda se mají exportovat i veškerá média.

Zdroj: WhatsApp.com (odkaz)