Foto: Pixabay

Meta dále přináší řadu vylepšení. Nové funkce zefektivní komunikaci a zpřehlední dění v konverzacích, do kterých se zapojuje vyšší počet uživatelů. Novinky budou zaváděny v nadcházejících týdnech, aby je lidé mohli začít zkoušet ještě předtím, než budou Komunity plně připraveny. 

 

    • Reakce uživatelé budou moci reagovat na zprávy pomocí emotikon. 
    • Smazání správcem správci skupin budou mít možnost vymazat problematické zprávy z konverzací všech účastníků.
    • Sdílení souborů – velikost sdílených souborů bude navýšena až na 2 GB, aby uživatelé mohli snadno spolupracovat i na dálku.
  • Hovory pro více lidí hlasové hovory budou nyní dostupné až pro 32 lidí. 

 

Zprávy odesílané prostřednictvím Komunit jsou stejně jako všechny konverzace ve WhatsAppu chráněny koncovým šifrováním. Tato technologie zajišťuje bezpečnost a soukromí uživatelů na platformě. Více o tom, jak WhatsApp přistupuje k ochraně soukromí, bezpečnosti a zabezpečení pro Komunity, si můžete přečíst zde.

 

Zatímco jiné aplikace vytvářejí chaty pro stovky tisíc lidí, Meta se soustředí na podporu skupin, které jsou součástí našeho každodenního života. Komunity jsou v aplikaci teprve na začátku a budování nových funkcí na jejich podporu bude v nadcházejícím roce hlavním cílem společnosti.

Komentář Marka Zuckerberga:

Dnes začínáme v aplikaci WhatsApp testovat zásadní evoluci, na které jsme dlouho pracovali.

Už nějakou dobu je zřejmé, že způsob online komunikace se mění. Většina z nás používá sociální sítě k objevování zajímavého obsahu a získávání aktuálních informací. Středobodem digitálních životů mnoha z nás se staly konverzace v aplikacích. Jsou intimnější, více soukromé a díky koncovému šifrování také bezpečnější.

Nadále však pracujeme na rozvoji nové generace soukromých zpráv. S maximálním ohledem na soukromí a zabezpečení jsme do aplikací WhatsApp a Messenger přidali videohovory, hlasové zprávy, příběhy, obchod, platby a další funkce. Spuštěním Komunit jdeme ještě dál a umožníme lidem komunikovat nejen s blízkými přáteli, ale také se členy svých komunit. 

Může jít o komunitu ve škole, kde lidé v konverzacích sdílejí a probírají důležitá rodičovská témata nebo o pracovní kolektiv, který diskutuje o firemních záležitostech. A také o sousedskou komunitu, jež probírá co se děje v jejich ulici. Uživatelé nám říkají, že k tomu chtějí používat právě WhatsApp, protože je to pro ně nejrychlejší způsob komunikace. Až dosud nebyla aplikace připravena tak, aby pro ně byla komunikace snadná.

 

Vytvořili jsme Komunity, abychom vám výrazně usnadnili organizaci všech skupinových konverzací a vyhledávání informací. Budete moci propojit různé skupiny do jedné komunity. Do skupin v aplikaci WhatsApp také přidáváme nové funkce, včetně reakcí, sdílení velkých souborů a větších skupinových hovorů. A protože jde o WhatsApp, budou v ní od začátku zabudovány funkce koncového šifrování.

 

Změny začneme zavádět postupně, osobně ale očekávám, že pro vývoj aplikace a online komunikaci obecně, to bude zásadní krok. Stejně jako feedy sociálních sítí převzaly základní infrastrukturu internetu a umožnily, aby kdokoli mohl najít své staré známé nebo hledaný online obsah, myslím, že Komunity převezmou základní postupy, na kterých jsou postaveny konverzace mezi jednotlivci a rozšíří je, aby bylo snadnější komunikovat v rámci skupin a dělat více věcí společně. V budoucnu začneme připravovat podobnou funkci i pro Messenger a Instagram. Už se na tyto novinky těším. Dnes jsme Komunity začali testovat, v následujících měsících je začneme zavádět.” 

Zdroj: tisková zpráva společnosti Meta