Foto: Pixabay

Tou novinkou je možnost využít příkazových zkratek, která se zdá jako skutečně užitečná. Na druhou stranu využití této funkce přichází opět o trochu později, než u konkurence. Příkazové zkratky totiž můžete již zná ze Slacku, Discordu a dalších sociálních sítí. Jedná se totiž o příkaz začínající zavináčem (@).

Pokud chcete označit v příspěvku konkrétního uživatele, stačí napsat zavináč a jeho jméno a vašemu příteli dorazí notifikace. Nově také můžete využít možnost oslovit všechny uživatele ze skupinového chatu pomocí příkazu @everyone. Dalším příkazem, který budete moci nově využít je /silent, kterým odešlete celé skupině zprávu, ale bez notifikace – bude tzv. tichou zprávou.

Foto: Pixabay

Vzhledem k popularitě těchto příkazů je pravděpodobné, že další takové příkazy budou jen následovat. Na své si přijdou i uživatelé operačního systému iOS od společnosti Apple. Zde totiž budou nově k dispozici příkazy /shrug a /tableflip, kterými získáte přístup ke starým emoji v textovém přepisu – konkrétně ¯\_()_/¯ a (╯°□°)╯︵ ┻━┻.

Sama společnost Meta pak uvedla, že jde pouze o malý vzorek toho, co se chystá v letošním roce přinést do Messengeru. O všech novinkách vás budeme pravidelně informovat.

Zdroj: PYMNTS.com (odkaz)