Foto: Pixabay

Cílem mnoha hackerů je nejpopulárnější komunikační aplikace, WhatsApp. Důvod je jednoduchý – je zde mnoho uživatelů, a tudíž i vysoká pravděpodobnost, že někdo spadne do jejich pasti. Způsobů, jakým na vás můžou útočníci zaútočit je hned několik a stále přibývají nové způsoby.

O dalším novém způsobu informoval server Bleeping Computer. Podle něj na vás mohou útočníci slušně vydělat a odcizit vám prakticky celé vaše soukromí včetně všech citlivých dat. Nově útočníci totiž rozesílají nic netušícím uživatelům e-maily, které skutečně vypadají, jako by je zaslal přímo WhatsApp.

Foto: Pixabay

To je i důvod, proč unikají pozornosti antivirových kontrol. V tomto e-mailu se pak dočtete, že jste obdrželi novou hlasovou zprávu na WhatsApp, ale že si ji můžete přehrát na přiloženém odkazu. Po rozkliknutí odkazu jste již v podstatě ztraceni a přesměrováni na podvodný web.

Na toto nebezpeční upozornili bezpečnostní experti ze společnosti Armorblox. Pokud obdržíte nějaký e-mail tvářící se jako zaslaný od WhatsAppu, uvědomte si, že veškeré hlasové zprávy jsou zasílány přímo do aplikace a nikoliv do e-mailu.

Navíc e-mail odesílatele je na ruské doméně, ze které by určitě nikdy WhatsApp neposlal svůj oficiální e-mail. Bezpečnostní experti pak doporučují především obezřetnost, protože se jedná o skutečně velký bezpečnostní problém.

Zdroj: BleepingComputer.com (odkaz)