Foto: Pixabay

V minulosti mohli uživatelé mobilního operačního systému Android využít možnost nahrávání hovorů a jednalo se vcelku o populární funkci. Nedávno však byla zrušena API, která právě toto umožňovala, a to samozřejmě znamenalo problémy pro některé aplikace. Vývojáři těchto aplikací však našli mezeru a nahrávání hovorů uživatelům zajistili. Nyní se však Google rozhodl všechno zatrhnout.

Společnost Google totiž oficiálně mění zásady pro vývojáře, které nově prakticky znemožní nahrávání hovorů aplikacemi třetích stran. V současné době totiž vývojáři využívají API, která má usnadňovat přístupnost a má zjednodušovat používání mobilního telefonu uživatelům, a to hlavně těm s nějakým omezením či postižením.

Foto: Pixabay

Google se však nelíbí, že vývojáři takto zneužívají API, které pro tento účel není hlavně ani určené. Nehledě na to, že některé aplikace mohou nahrávat naše rozhovory tímto způsobem i bez našeho vědomí a tato data pak odesílají např. hackerským skupinám.

Pokud do určitého data nepřestanou aplikace využívat toto API ke vzdálenému nahrávání hovorů, budou z oficiálního obchodu Google Play odstraněny. Jediným legálním způsobem, jakým můžete nahrát svůj telefonický rozhovor, tak zůstává nativní možnost v Google Telefonu, protože Google pro svou aplikaci používá prozatím nezveřejněnou a nezdokumentovanou API.

Zdroj: AndroidAuthority.com (odkaz)