Foto: Pixabay

Společnost Meta, dříve Facebook, již několikrát v minulosti koketovala s virtuálními měnami. Poprvé to byla virtuální měna Libra, která se následně změnila na virtuální měnu Diem. Podle posledních zpráva ale měla společnost Meta definitivně upustit od myšlenky zřídit si vlastní virtuální měnu.

Nyní se však ukazuje podle aktuálních zpráv, že Meta se přeci jen snaží nějakou virtuální měnu zřídit. Zaměstnanci ji začali prozatím říkat „Zuck Bucks.“ Toto jméno pak pochází přirozeně od zakladatele Marka Zuckerberga. Existuje však i varianta, že se nebude jednat přímo o virtuální měnu, ale spíše o zavedení tokenů v aplikacích, které by byly centrálně řízeny společností.

Není vyloučeno, že Zuck Bucks souvisí se zveřejňováním a sdílením NFT na Facebooku a Instagramu. Podle serveru Financial Times chce Meta na Facebooku či Instagramu již během května testovat možnost členství v nejrůznějších skupinách jen na základě vlastnictví NFT.

Jako poslední z řady novinek přichází Meta s tzv. „sociálními tokeny“ nebo spíše „tokeny reputace“, které by mohly být uděleny autorovi příspěvku v nějaké skupině za smysluplný a přínosný příspěvek. V tuto chvíli je vše ve formě projektu a není proto nic zaručeno. Může snadno dojít ke změnám nebo zrušení některých projektů.

Zdroj: theverge.com (odkaz)