Foto: Pixabay

Již před nějakou dobou uváděl Elon Musk na svém Twitteru, že by mohl založit vlastní sociální síť podobnou Twitteru. Nedávno pak celý svět překvapil tím, že nebude budovat vlastní sociální síť, ale že investuje do již existujícího Twitteru. Nyní je tak Elon Musk majitele zhruba 9,2 % z hodnoty společnosti.

Chvilku se taky spekulovalo, zda bude Elon Musk novým členem představenstva či nikoliv, ale on to odmítl s odůvodněním, že jako člen představenstva nesmí vlastnit více než 15 % podíl z firmy. Již z tohoto rozhodnutí mohlo být jasné, co má Elon v úmyslu. Nenechal na sebe dlouho čekat a nabídl Twitteru odkoupení celé sociální sítě při ceně 54,20 USD za jednu akcii, což by v přepočtu bylo 977 miliard Kč za celou sociální síť.

Foto: Pixabay

To samozřejmě pomohlo akciím Twitteru v růstu o dalších pět procent. Svůj podíl na zvýšení hodnoty akcií Twitteru má i rozhodnutí představenstva Twitteru, které se sešlo v neděli a rozhodlo, že je ochotno nabídku Elona Muska na převzetí společnosti přijmout. Musk však také nezahálí.

Již od 14. dubna, kdy oficiálně předložil představenstvu Twitteru svoji nabídku, obchází jednotlivé významné akcionáře a postupně se snaží získat jejich podporu pro svůj plán. Podle názoru Elona Muska je pro Twitter nezbytné, aby se stal soukromím pro jeho další rozvoj a růst. Jen pro zajímavost je současná cena akcií Twitteru 48,93 USD, což je stále méně, než nabízí Elon Musk.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)