Foto: Pixabay

Elon Musk je známý nejen jako nejbohatší člověk, ale také jako inovátor, který se nechce spokojit s tím, že „to nejde“. Většinou totiž hledá takové věci, které podle většiny nejdou a snaží se je přesvědčit, že to jde. V tomto duchu se také rozhodl zakoupit svou vlastní sociální síť Twitter.

Zpočátku byl šok jen to, že zakoupil 9,2 % společnosti a chtěl být ve správní radě. Poté si ale uvědomil, že pokud to nevlastní celé, musel by se vždy někomu zpovídat ze svých plánů a to člověka brzdí. On má raději volný průběh, kdy se mu nikdo neplete pod nohy, a proto zakoupil celou sociální síť.

Od doby, kdy se svět dozvěděl o jeho plánu zakoupit Twitter se objevují vtipné příspěvky a nápady, co by Elon mohl udělat, a to i ze strany samotného Elona Muska. Kupříkladu ve čtvrtek napsal, že chce zakoupit společnost Coca-Cola a že do ní vrátí zpět kokain, což byla prvotní surovina podle receptury z roku 1886, která nápoji dala název.

Dnes uveřejnil další příspěvek, kde píše, že zakoupí McDonald a nechá opravit všechny výrobníky na zmrzlinu. K tomuto příspěvku však dodal, že neumí dělat zázraky. To se dá pochopit tak, že koupit Twitter je jednoduší, než opravit výrobníky zmrzliny.

Je však jisté, že bude mít poměrně napilno, protože chce Twitter předělat skoro od základů. Sám ho kritizoval mnohokrát za nedostatečnou svobodu slova a také uvedl, že to chce změnit. Do Twitteru chce také implementovat nové funkce, jako například přidání tlačítka pro možnost zpětné úpravy svých vlastních příspěvků.

Zdroj: iDnes.cz (odkaz)