Foto: Pixabay

Před tím, než se veškerá média zaplnila zprávami o aktuálně probíhající invazi na Ukrajinu byl hlavním tématem WhatsApp. Téměř každý týden přicházeli nějaké úžasné novinky, které měly buď překonat nebo dohnat konkurenci. Nyní po delší odmlce přichází další taková novinka, kterou chce WhatsApp dohnat konkurenční Telegram.

Novinka se týká limitu pro zasílání souborů. Historicky se tato funkce využívala především pro zasílání fotografií, ale s postupem doby a rozmachem rychlejší mobilní sítě chtějí uživatelé zasílat i soubory větší než třeba 10 MB. Telegram již nějakou dobu nabízí limit pro zasílání souborů až 2 GB a WhatsApp se ho rozhodl dohnat.

Foto: Pixabay

I když tato zpráva zní poměrně slibně a mnoho uživatelů by to uvítalo klidně již od zítra, tak je musíme zklamat. V současné době je totiž tato očekávaná funkce k dispozici pouze několika vybraným testerům z Argentiny. Z toho se dá usuzovat, že si uživatele od nás budou muset ještě nějakou dobu počkat.

Ve hře je ještě jeden scénář, a to že mateřská společnost Meta se rozhodne po testování nepustit tuto novinku dál do světa. V případě nenasazení ale hrozí, že někteří uživatelé zkrátka přejdou tam, kde jim to umožní. Není to totiž jediná věc, ve které WhatsApp zaostává.

Zdroj: MSPowerUser.com (odkaz)