Foto: Pixabay

Množství příspěvků v online prostoru je stále větší a je prakticky nemožné, aby to efektivně spravovali pouze lidé. Moderování online aktivit je pak naprosto nezbytné a nejde o cenzuru. Někteří uživatelé, až v běžném životě mohou být příjemní, se v online prostoru pod rouškou anonymity stávají velice krutými a opravdu nelidský. Mnohdy i za hranicí legislativy.

Velké společnosti, jako je Google, se proto obracejí čím dál častěji na strojové učení a umělou inteligenci. To pak prochází nejrůznější data, ať už se jedná o příspěvky, fotografie či jakákoliv jiná data, a porovnává je s nějakým svým vzorcem. Může tak vyhledávat vulgarismy, pornografii, drogy, násilí, rasismus a další.

Google nedávno informoval o tom, že minulý rok pustil umělou inteligenci do své aplikace Mapy Google. Výsledkem bylo, že společnost Google zablokovala více než 100 milionů pokusů o podvodné úpravy firemních profilů na Googlu. Dále pak odstranila více než 7 milionů falešných profilů.

Foto: Pixabay

To ale není vše, protože podle prohlášení Googlu měla společnost také zastavit 12 milionů pokusů vydávat se za společnost a 8 milionů podvodných pokusů získat profil společnosti. V neposlední řadě došlo k zablokování 1 milionů účtů pro porušení zásad společnosti.

Výše jsme uváděli fakt, že lidé se skutečně baví psaním hanlivých a nepravdivých recenzí. To potvrzuje i společnost Google, která takovýchto hanlivých recenzí zablokovala více než 95 milionů. Mapy Google umožňovaly svým uživatelům hodnotit a psát recenze na podniky, služby a společnosti, čímž na sebe také logicky přitahovaly pozornost lidí s potřebou psát nenávistné komentáře. Je proto více než chvályhodné, že Google se snaží udržovat na svých Mapách čisto.

Zdroj: AndroidPolice.com (odkaz)