Foto: Pixabay

Pokud vlastníte mobilní telefon, který přišel na trh letos nebo loni, zpravidla se v blízké budoucnosti nesetkáte s tím, že by některá aplikace přestala váš telefon podporovat. Pokud však vlastníte třeba pět let starý telefon, který je však zcela v pořádku a nic mu nechybí, ale jen je starší, může se stát, že si některé aplikace nenainstalujete či neaktualizujete.

Důvod je jednoduchý a nejde o množství práce, kterou by museli vývojáři odvést, ale spíše o množství uživatelů, pro které by to dělali. V případě, že danou verzi využije jen slabé procento uživatelů, není k tomu prakticky důvod. Přesně tomuto problému musí čelit uživatelé Twitteru.

Foto: Pixabay

Tento týden přišla totiž aktualizace oblíbené chatovací aplikace Twitter pro operační systém iOS. Tato aktualizace sice přináší celou řadu funkcí, oprav a vylepšení, ale především přichází s jedním omezením. Pro své spuštění totiž vyžaduje minimálně operační systém iOS 14.

Uživatelé operačního systému iOS 14 budou mít alespoň prozatím klid, ale dříve či později se také dočkají ukončení podpory. Pro majitele iPhonů 6 a starších to však znamená odstřižení. Již nyní se ozývají uživatelé iPhone 6, že jim Twitter nefunguje. Původně přišel tento mobilní telefon s verzí operačního systému iOS 8, ale Apple umožnil uživatelům aktualizovat až do verze iOS 12.5.5.

Pokud máte starší iPhone a chcete i nadále používat Twitter, můžete zvolit variantu přes webové rozhraní nebo jednoduše neaktualizovat stávající verzi. Druhá možnost je sice také účinná, ale jen krátkodobě, protože Twitter bude postupně aktualizovat i své API a tím bude docházet k různým problémům a výpadkům na vaší straně.

Zdroj: 9to5mac.com (odkaz)