Foto: Pixabay

Začíná jaro, příroda se nám začíná probouzet a na louce již vidíme první kytičky. To je ten moment, na který všichni čekáme. Můžeme začít chodit na procházky, jezdit do přírody a provozovat i nějaké sporty. Jaro je také symbolem očisty, protože i na louce ze staré trávy roste krásně zelená a nová. Zdá se to být jako signál pro nás, abychom i my spáchali nějakou tu očistu, resp. pořádný jarní úklid.

Zde však přichází další problém, protože po zimním spěchu nevíme, kde začít. Na věšáku visí tlusté bundy, u dveří jsou pohozeny chlupaté zimní boty a všude je prach a špína, a to včetně záclon a závěsů. Někteří si to rozkouskují a naplánují, že jeden den dělají pořádek v kuchyni, další den v obýváku a jeden den perou bytový textil. Někdo zase raději vyhlásí rodinnou brigádu a za jeden den chce mít vše hotovo.

Foto: Pixabay

Nastává pak otázka, zda se vůbec vyplatí vyprat tisíckrát prané a obrané závěsy a záclony. Ty již nikdy nebudou mít svou původní barvu. Přitom záclony a závěsy tvoří dominantu každého pokoje, protože mnohdy zabírají na stěně více místa, než třeba skříň. Stejně jako nechcete mít doba oškrábanou a špinavou skříň, měli byste se zamyslet i nad záclonami.

Pokud nejste domácí švadlenka a nevíte, jak je upravit na míru, nemusíte se děsit. Existují totiž i hotové záclony, kde si dáte akorát pozor na dva základní rozměry, délku záclony a šířku záclony. Poté ji stačí jen objednat a pověsit a to je vše. Chcete-li si dopřát trochu klasičtější vzhled, můžete třeba sáhnout po hotových voálových záclonách, které jsou nařasené a dokážou příjemně pracovat s celým prostorem v místnosti.

Stejně, jako v případě čehokoliv, je silně doporučováno obrátit se spíše na odborníky, kteří tomu rozumějí, mají s tím zkušenosti a rádi vám poradí, jakou barvu zvolit, jaký materiál či jaký vzor tak, abyste to doma měli co možná nejútulnější. Obecně doporučovaným obchodem je pak server Luxora.cz, který na našem území působí již dlouhou řadu let, za která posbíral bezpočet pozitivních recenzí.