Foto: Pixabay

Ruská federace zablokovala minulý týden sociální síť Instagram pro všechny uživatele, protože dle aktuálně platné legislativy je zakázáno v Ruské federaci jakkoliv kritizovat či hodnotit postup ruských vojsk na Ukrajině. V krajním případě za to hrozí trest až 15 let vězení.

Sociální síť Instagram byla v Ruské federaci o mnoho populárnější než jiné sítě, ale tamní vývojáři si s tím poradili po svém. Ruští vývojáři ve spolupráci s ruskými podnikateli se rozhodli na rychlo vytvořit vlastní alternativu k Instagramu a nazvali ho Rossgram.

Foto: Pixabay

Tento týden již byl spuštěn dokonce oficiální web. Rossgram pak bude oficiálně spuštěn ještě tento měsíc, a to konkrétně 28. března. Ohledně funkcionality by uživatelé měli dostat vše, na co byli zvyklí u Instagramu. To se týká i aplikací pro operační systém Android a iOS.

Mimo to by měl Rossgram nabídnout i monetizační nástroje, jako je placený přístup k obsahu či crowdfunding. Jako první dostanou přístup bloggeři, kteří musí sociální síť nejdříve začít plnit jejich obsahem. Obyčejný uživatel se dostane do této sítě až v průběhu dubna.

Celé stránky jsou v ruštině, ale prozatím nikde není žádné omezení ohledně registrace. Z toho vyplývá, že registrovat se může prozatím každý. Rossgram by také měl být o mnoho populárnější než současné ruské alternativy VKontaktě a Odnoklassniki.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)