Foto: Pixabay

Pravděpodobně největší herní událostí tohoto roku bude uveřejnění dlouho očekávané hry Hogwarts Legacy. Jedná se zjednodušeně řečeno o otevřený svět na motivy populární série Harry Potter. Nyní se vývojáři (Avalanche Software, Red Kite Games, Sumo Digital – Nottingham) spolu s vydavatelem hry studiem Warner Bors rozhodli uveřejnit krátké video, ve kterém představují ve stručnosti jejich dílo.

Jsou zde dobře vidět nejrůznější cutscény i celý kouzelnický svět společně s různými třídami, předměty, spolužáky a profesory. Původně odhadovaný termín premiéry měl být 1. září, ale bohužel to vypadá, že se odsune až na Vánoce. Může to však být ku prospěchu věci, protože se alespoň nebude opakovat to, co s Cyberpunkem 77, který uveřejnili vývojáři včas, ale nebyl ještě dokončený a na některých platformách ani nefungoval. Hra bude dostupná nejen na PS4 a PS5, ale také na Xboxu, PC a Switchi.

JAK TO BUDE VYPADAT?

Celý děj se odehrává zhruba v 19. století, takže osoby známé z Harryho Pottera tu nenajdete, tzn. nebude tu Snape, Brumbál ani další oblíbení učitelé. Můžete však potkat známé duchy, jako je Protiva a sir Nicholas. Podle vedoucí designérky, Boston Madsen, jsou však na hradě i v celém kouzelnickém světě místa, která nejsou v knize detailněji popsaná.

Zbývá si tak jen domýšlet, jak asi vypadají. Právě proto bylo podle vedoucí designérky těžké přijít s jednotným konceptem a návrhem míst. V případě dobře popsaných míst, jako je společenská místnost, astronomická věž či nemocniční křídlo, se vývojáři prý drželi striktního popisu.

 

HLAVNÍ HRDINA – DRUHÝ HARRY?

Hlavní hrdina, jehož podobu si můžete vybrat, má přijít do Bradavic po nějakém blíže nespecifikovaném incidentu a bude podobně populární, jako Harry Potter. Podle autorů má být hrdina napojen na starověkou magii. Neobvyklé je i to, že z neznámých důvodů nastoupí rovnou do pátého ročníku.

I přes zdánlivou popularitu musí nový student docházet na každý předmět poctivě, takže si projdete obranu proti černé magii, bylinkářství, zaříkadla a mnoho dalšího. Podle vývojářů byste měli se svou postavou procházet krok za krokem každé kouzlo jednotlivě a dokonce budete mít domácí úkoly, které si budete muset plnit.

Hlavním cílem hry je zastavit temného čaroděje Viktora Rookwooda, který se spojí s vedoucí povstaleckých skřetů Ranrokem. Společně pak chtějí ovládnout svět a vy jim v tom máte zabránit. Sami se ale můžete rozhodnout, na jakou stranu se přidáte a jaká kouzla budete během své cesty využívat.

PROHLÉDNOUT SI MŮŽETE I EXTERIÉRY

Mimo klasické místnosti přímo v Bradavicích vám bude k dispozici i celé široké okolí, a to včetně Zapovězeného lesa, Černého jezera nebo Prasinek. Mimo vesnice a Bradavice, kde budete více méně v bezpečí, na vás budou čekat zlodějíčci a temní kouzelníci.

 

Pro cestování venku můžete využít vámi ochočená zvířata, chůzi a možná přijde řada i na koště. Je zřejmé, že vývoj probíhá typickým způsobem – vývojáři postupně přichází s novými nápady a jen otázkou, zda to stíhají také včas realizovat. Možná právě proto dochází k odložení premiéry o několik dalších měsíců.

Pro vývojáře Avalanche Software se jedná o první velký projekt, a proto se hravě může stát, že by to mohl být i druhý Cyberpunk 77, a to co se týče kvality, tak i nedodělků. Doufejme, že nás jen mile překvapí.

Zdroj: Vortex.cz (odkaz)