Foto: Pixabay

Bitcoin zažil hlavně v posledním roce velký boom. Jeho hodnota se rekordně vyhoupla do nebeských výšin a překonala všechny dosavadní rekordy. V Bitcoinu se pak ukrývá mnoho financí, ale zajímavostí je, že nikdo neví, kdo vlastně Bitcoin založil. Existuje jen několik verzí a spekulací.

Jediné, co je jisté je, že záhadný zakladatel, který také vlastní drtivou většinu Bitcoinů, vystupuje pod pseudonymem Satoshi Nakamoto. Svou teorii ohledně odhalení bájného zakladatele má i Elon Musk. Právě Elon Musk nedávno uveřejnil na Twitteru příspěvek, na kterém byla loga čtyř známých technologických společností, a to: Samsung, Toshiba, Nakamichi a Motorola.

Na každém logu pak zvýraznil několik počátečních písmen a rázem vznikla nápis „Satoshi Nakamoto“. Jinými slovy to znamená, že podle Elona Muska je tvůrce Bitcoinu společenství těchto společností. Vzhledem k tomu, že nikdo nic o Satoshim nevím, nemůžeme vyloučit ani tuto teorii.

Podle jazykovědců, kteří zkoumali v roce 2014 zápisy od Satoshiho, by neměl být tento uživatel ani z Japonska. Z jazykového hlediska prý půjde spíše o Brita či Američana. Možné je prostě cokoliv, ale musí se uznat, že ze všech teorií je ta Muskova asi nejvěrohodnější.

Zdroj: Wonderfulengeneering.com (odkaz)