Foto: Pixabay

Každý bude asi souhlasit, že zálohovat naše konverzace v aplikaci WhatsApp je důležité, protože při ztrátě telefonu či zakoupení nového přijdete o veškerou svoji historii. Pokud však máte vše zálohované v pravidelných intervalech, jednoduše vše obnovíte z vaší zálohy.

Uživatelé iPhonů pak mají možnost svá data ukládat do služby iCloud, která má však omezený prostor. V případě uživatelů zařízení s OS Android se vše může ukládat na Disk Google. Výhoda Google Disku je ta, že tyto zálohy nepočítá do maximální kapacity úložiště, která je v současné době 15GB.

Doposud tak bylo jedno, jak velkou zálohu máte, protože se společnost Google dohodla před několika lety se společností Facebook, nyní Meta, právě na možnosti neomezených záloh. Nyní však Google přišel se zprávou, že i pro tuto službu chce zavést limity. Programátoři serveru WABetaInfo, kteří často přinášejí nové informace z dosud nevydaných verzí aplikace WhatApp, přišli s nepříjemným zjištěním.

Z kódu je totiž patrné, že neomezené zálohování ve službě Google Disk bude končit. Vzhledem k tomu, že to doposud nikdo neřešil velikost, si ani uživatelé neuvědomují, jakou zátěž může jejich záloha plná videí a obrázků představovat.

Doposud však není přesně jasné, kam to Google bude chtít směřovat, zda bude stanoven nějaký malý limit pro zálohu s možností dokoupit více prostoru nebo zda se zkrátka započítá záloha do 15GB úložiště, které má každý zdarma. Je ale velice pravděpodobné, že zároveň s tím přijde i možnost zálohovat pouze konverzace bez obrázků a videí.

Zdroj: WABetaInfo.com (odkaz)