Lidé jsou rádi, že seženou cokoliv, kde se dá bydlet, a přitom neřeší, zda je byt otočený na slunečnou stranu, zda je zateplený, jek je řešené vytápění, atd. Levnější byty jsou velice často ve starých panelových zástavbách, které již svou funkčností a koncepcí neodpovídají zkrátka moderním standardům. Daleko lepší je zaměřit se na nízkoenergetické domy nebo také pasivní domy, které svého majitele nebudou v budoucnu stát příliš mnoho investic a z dlouhodobého hlediska jsou proto rozhodně úspornější.

Pasivní dům je označení pro stavbu, která splňuje dobrovolná, ale přísná kritéria energetických úspor při provozu domu. Je proto na druhou stranu těžké najít takového odborníka na trhu, který má zkušenosti a kvalifikovaný personál a který zvládne takovouto stavbu vytvořit. Nejde totiž jen o nějaký polystyrén. Jde o komplexní řešení.

Prověřenou stavební firmou, která připravuje domy na klíč i pasivní domy je společnost Wobau. V této stavební firmě si totiž dle hodnocení spokojených zákazníků potrpí na individuální přístup a díky týmu architektů, specialistů a projektantů dokážou vyplnit i ty nejzběsilejší přání. Nejdůležitější je, abyste byli schopni říci veškeré své požadavky a představy, aby mohli architekti připravit dům na míru, ať už se jedná o luxusní a prostorné sídlo či útulný rodinný domeček zapuštěný do krajiny.

Vit Kellner
Vit Kellner
Read More
Pozitivní: Dochvilnost, Hodnota, Profesionalita, Rychlost odpovědi Recenze píši zcela výjimečně, ale v případě společnosti WOBAU musím udělat výjimku. Společnost WOBAU nám naprojektovala náš dům, včetně dodržení veškerých našich specifických požadavků na vnitřní uspořádání a specifické řešení střechy. Následně po dlouhém vybírání realizačních firem jsem vybrali firmu WOBAU pro provedení hrubé stavby (včetně střechy, oken, VZT). Jsme naprosto spokojeni s kvalitou odvedené práce, náš technický dozor neměl nikdy žádné podstatné připomínky. Cenově, a to nejen ke kvalitě provedené práce, je společnost WOBAU velmi příznivá. Personální obsazení (alespoň dle naši zkušenosti) naprosto perfektní - od hlavního inženýra, přes projektanty, odbornici na NZÚ až po pány zedníky a další profese. Společnost WOBAU jednoznačně doporučujeme a to především po poměr kvalita X cena X odbornost. Snad jen pro dokreslení: máme atypický otevřený strop v denní místnosti, a když vás čtyři firmy specializující se na střechy odmítnou s tím, že tuto zakázku nechtějí (resp. si na ni netroufají) a WOBAU vám to bez problému zrealizuje za jednu z nejnižších nabízených cen, tak to hovoří samo o sobě.

Portfolio stavební firmy Wobau je však daleko větší, protože nezahrnuje pouze pasivní domy, i když v této kategorii si udržuje primát. Můžeme zde najít i nízkoenergetické domy či nulové stavby. Navíc poskytne Wobau kompletní servis, takže vám zařídí vše od sepsání požadavků, přes návrh, běhání po úřadech a vyřizování formalit, až po samotnou realizaci stavby na klíč, a to především v Ostravě a Moravskoslezském kraji. Výhodou tohoto druhu staveb je skutečnost, že si můžete čerpat dotaci – „Nová zelená úsporám.“ I na tuto oblast má Wobau své specialisty, kteří pomohou zpracovat optimální návrh energetických opatření a následně pomohou určit dotační částku, na kterou máte nárok.