Foto: společnost OPPO, se svolením společnosti

Řada Find X5 se může pochlubit futuristickou estetikou, která dosahuje čisté, moderní sofistikovanosti, a prvotřídními obrazovými zážitky. Patří mezi ně samostatný obrazový procesor Neural Processing Unit (NPU), který překonává největší výzvu při pořizování videozáznamů smartphonem – noční záběry. K tomu se přidávají vysoce kvalitní duální systém špičkového fotoaparátu IMX766, skvělý výkon a ultrarychlé připojení 5G a technologie bleskového nabíjení SUPERVOOC.

„Model Find X5 povyšuje řadu Find X na zcela novou úroveň – jak z hlediska estetického, tak pokud jde o schopnosti. Překresluje hranice mobilního zážitku v oblasti designu, zobrazování, technologie baterie a výkonu. Staví na základní DNA, díky níž se model Find X3 stala hitem u zákazníků i kritiků,“ řekl William Liu, prezident globálního marketingu společnosti OPPO.

Foto: společnost OPPO, se svolením společnosti

4K Ultra Night Video a úchvatné fotografie

Noční video představuje pro chytré telefony velkou výzvu, takže nespočet okamžiků zůstává buď nezachycených, nebo uložených v nízké kvalitě. Proto společnost OPPO navrhla speciální obrazovou jednotku MariSilicon X, pro odhalení nočních detailů.

Jednotka MariSilicon X, založená na 6nanometrovém výrobním procesu, vytvořeném pro špičkový obrazový výkon, nejenže disponuje nejvýkonnějším výpočetním výkonem umělé inteligence (AI), který je v současnosti k dispozici, ale také využívá pokročilý algoritmus redukce šumu s využitím AI (AINR), navržený výzkumným ústavem společnosti OPPO. To znamená, že dokáže detekovat a redukovat šum v každém snímku, pixel po pixelu, a přitom zachovat jemnější detaily, tón pleti a přesnost barev. 

Výsledkem je čtyřnásobné zlepšení vnímaného rozlišení nočního videa, menší zrnitost a vynikající reprodukce barev, díky čemuž je poprvé na chytrém telefonu se systémem Android možné pořizovat noční video v režimu 4K Ultra Night Video, přičemž každý snímek je stejně čistý jako fotografie.

MariSilicon X od společnosti OPPO je samozřejmě jen jedním z klíčových prvků pokročilého obrazového systému smartphonu Find X5 Pro. Jak širokoúhlý a ultraširokoúhlý fotoaparát jsou vybavené špičkovými snímači Sony IMX766 s rozlišením 50 Mpx a velikostí snímače 1/1,56″, tedy 2um velkými pixely po binningu. 

Širokoúhlý fotoaparát je také vybavený prvním pětiosým systémem OIS (optické stabilizace obrazu) svého druhu, který v kombinaci s vlastními algoritmy zlepšuje při každém použití potlačení chvění rukou, snižuje šum a ostří scény.

Díky vynikajícímu záznamu videa v režimu 4K Ultra Night Video s využitím širokoúhlého a ultraširokoúhlého fotoaparátu se řada Find X5 může pochlubit nejlepší kvalitou širokoúhlých a ultraširokoúhlých snímků i videí v oboru.

Díky úzké spolupráci se společností Sony na přizpůsobení snímače IMX709 pro přední fotoaparát Find X5 Pro integrovala společnost OPPO technologii MariSilicon X, která zajišťuje, že selfie snímky budou vypadat lépe než kdykoli předtím, s detailnější strukturou a přesnější reprodukcí barev – dokonce i v náročných světelných podmínkách. A když se do záběru dostane více přátel, selfie kamera automaticky přepne z 80° na 90° širokoúhlý záběr, aby nikdo nezůstal stranou.

OPPO Find X5 Pro je také vybavený funkcí Hasselblad Natural Colour Calibration, dostupnou v režimu Pro, a řadou kreativních Master filtrů, které přinášejí do mobilní fotografie ikonicky přirozené barvy i profesionální barevný profil a styl.

Futuristický design s prémiovým vzhledem a skvělým dojmem z používání

Find X5 Pro ztělesňuje futuristický design, který vyjadřuje pocit klidu a nadčasové krásy, kterému se nic nevyrovná.

Mimořádně tvrdá zadní strana telefonu Find X5 Pro z opravdové keramiky je k dispozici v barvách Ceramic White a Glaze Black, které odrážejí jeho čistou a moderní sofistikovanost v té nejlepší podobě. Tento hladký keramický zadní panel je dvakrát pevnější než jakýkoli běžný skleněný panel a dvakrát účinnější při odvodu tepla. A Find X5 Pro je díky krytí IP68 samozřejmě také odolný proti stříkající vodě a prachu.

Stejně působivý je i displej telefonu Find X5 Pro, který je vybavený 6,7palcovou ultra-clear zakřivenou AMOLED obrazovkou, pokračující v jemných křivkách a plynulých liniích z hladkých zad až na přední stranu. Díky rozlišení WQHD+ a 100% pokrytí barevného gamutu P3 zobrazuje 10bitová obrazovka telefonu Find X5 Pro více než 1 miliardu barev, čímž vytváří plynulé tónové a barevné gradace a zobrazuje plnou hloubku a rozsah i těch nejjemnějších barevných posunů. 

Find X5 Pro také zvyšuje výkon displeje díky úplně první kalibraci barev s více úrovněmi jasu, která vytváří konzistentní barvy, ať už se na obrazovku díváte při slabém umělém osvětlení, nebo pod jasnou letní oblohou. 

Nadměrné množství určitých typů světla může mít vliv na spánek a vést k únavě očí. Proto společnost OPPO zavedla u modelu Find X5 Pro stmívání obrazovky s 8 192 úrovněmi, aby se vyrovnala rychlosti přizpůsobení zornic v různých světelných podmínkách. Výsledkem je pohodlnější sledování obrazovky a jedno z nejpokročilejších řešení péče o zrak, které je v chytrých telefonech k dispozici.

Dosud nejvýkonnější vlajková loď OPPO

Find X5 Pro je poháněný vícejádrovým procesorem Snapdragon 8 Gen 1 nejnovější generace, který s přehledem zvládá i nejnáročnější hry a aplikace. Integrovaný grafický procesor Qualcomm 2022, založený na kompaktním 4nm výrobním procesu, nabízí o 30 % vyšší výkon a o 25 % vyšší energetickou účinnost než předchozí generace, navíc s rozšířenými možnostmi umělé inteligence (AI). 

Navzdory špičkovému výkonu společnost OPPO zdvojnásobila své úsilí o zvýšení výdrže baterie u modelu Find X5 Pro a přinesla novou úroveň řízení napájení. Velká dvoučlánková baterie s kapacitou 5 000 mAh odráží nárůst kapacity o více než 11 % oproti modelu Find X3 Pro.

Find X5 Pro přináší také funkci Battery Health Engine, která pomáhá udržet optimální životnost baterie po delší dobu – až 1 600 nabíjecích cyklů –, což je zhruba dvojnásobek standardní životnosti.

Díky podpoře vylepšené 80W technologie bleskového nabíjení SUPERVOOC lze Find X5 Pro nabít z téměř prázdného stavu na 50 % za pouhých 12 minut a s 50W technologií AIRVOOC se telefon bezdrátově nabije na 100 % za pouhých 47 minut.

ColorOS 12.1: Inteligentní a bezpečný

Na uživatele zaměřené rozhraní ColorOS 12.1 přináší v kombinaci s operačním systémem Android 12 od Googlu také prvotřídní funkce ochrany soukromí, přičemž zachovává plný přístup do obchodu Google Play s jeho více než 3 miliony aplikací.

Při vývoji systému ColorOS 12.1 byl věnován čas zdokonalování estetiky, od ikonografie až po vzory, povýšené o světlo a stín, aby byl vytvořen reálnější, trojrozměrný dojem.

S verzí 12.1 mohou uživatelé telefon Find X5 Pro snadno využívat na maximum. A když k vyřizování věcí nestačí jen multitasking na telefonu, nová funkce Multi-Screen Connect umožňuje bez problému současně pracovat na počítači se systémem Windows i na telefonu. 

Nejvyšší prioritou a hlavním cílem ColorOS je také zachování soukromí a bezpečnosti dat – ať už osobních, nebo firemních. Toto úsilí bylo oceněno i nezávislými organizacemi, včetně ISO, ePrivacy a TrustArc, a v listopadu 2021 získal Find X3 Pro jako první čínský smartphone certifikaci MDfPP.

Představujeme OPPO Find X5

OPPO Find X5 má nenápadné, ale přesto mimořádně prémiové provedení, s mléčným matným sklem a šasi odolným proti otiskům prstů. Je k dispozici v černé nebo bílé barvě a jemná zrnitost této 90% mléčné textury vytváří nádherný, téměř hedvábný lesk, který si hraje se světlem.

Find X5 je také vybavený vynikajícím systémem duálního fotoaparátu IMX766, poháněným procesorem MariSilicon X, 6,5″ 120Hz displejem s miliardou barev, podporu 80W SUPERVOOC nabíjení, 30W bezdrátového nabíjení AIRVOOC a dalšími funkcemi.

OPPO Enco X2: Ještě lepší poslech

První generace sluchátek OPPO Enco X si získala celosvětovou popularitu díky špičkovému akustickému výkonu a elegantnímu designu. OPPO pokračuje ve spolupráci se společností Dynaudio a představuje nejnovější verzi svých špičkových bezdrátových sluchátek OPPO Enco X2.

Enco X2 se vyznačují koaxiální konstrukcí se dvěma měniči, která je často k vidění pouze u špičkových audio produktů. Jedním z nich je čtyřmagnetový planární výškový měnič, který se stará o vysoké frekvence, s frekvenční odezvou od 20 Hz do úžasných 40 kHz, a poskytuje vynikající přechodovou odezvu i vysoké rozlišení napříč vysokými frekvencemi. Druhým je 11mm dynamický měnič, který je uvnitř vybavený ultralehkou membránou a poskytuje bohaté, pohlcující basy s menší ztrátou detailů.

OPPO Enco X2 nabízejí také špičkovou schopnost potlačení šumu s maximální hloubkou 45 dB a maximální šířkou 4 kHz. Hloubka 45 dB vám pomůže najít tichý kout, ať už jste kdekoli – v práci, v autobuse, nebo dokonce v letadle.

A díky podpoře Bluetooth 5.2 a LHDC 4.0 podporuje OPPO Enco X2 datový tok až 900 kb/s, což ve spojení s Find X5 Pro nabízí neuvěřitelně věrný zvuk od zdroje až k uším.

 

Poznámky:

  • OPPO Find X5 Pro je odolný proti stříkancům, vodě a prachu a byl testován v kontrolovaných laboratorních podmínkách na krytí IP68 v souladu s GB/T 4208-2017 (Čína) / IEC 60529 (mezinárodní standard). Odolnost proti stříkancům, vodě a prachu se může časem snížit v důsledku běžného opotřebení. Stupeň krytí IP68 znamená, že výrobek prošel testy za následujících podmínek: (1) ponoření do stojaté sladké vody o hloubce 1,5 metru; (2) ve vodě po dobu 30 minut; (3) ve vodě bez rozdílu mezi teplotou vody a výrobku větší než 5 °C. Všechny tyto testy byly provedeny v laboratorním prostředí. Mokrý telefon se nesmí nabíjet. Mobilní telefon neponořujte zcela pod vodu ani jej nevystavujte mořské vodě, chlorované vodě nebo tekutinám, jako jsou nápoje. Na poškození kapalinou se nevztahuje záruka.
  • Na nejvzdálenější čočku širokoúhlého fotoaparátu bylo namísto pryskyřice použité ultraprůhledné sklo, které snižuje chromatickou aberaci až o 77,39 %.
  • Díky algoritmu HDR Fusion může MariSilicon X Imaging NPU v RAW polích teoreticky dosáhnout dynamického rozsahu až 20 bitů.
  • Režim 4K Ultra Night Video podporuje záznam videa rychlostí 30 snímků za sekundu.
  • Kalibrace Hasselblad Natural Colour funguje při přepnutí fotoaparátu do režimu Pro.
  • OPPO Find X5 Pro využívá na předním fotoaparátu upravený snímač IMX709 se supercitlivou RGBW mřížkou, která umožňuje snímači zachytit o 60 % více světla. Speciální datový kanál RGBW Pro, podporovaný procesorem MariSilicon X, zpracovává signály W a RGB odděleně, výsledkem čehož jsou ostřejší selfie snímky, přesnější reprodukce barev a vyšší čistota.
  • Přední fotoaparát OPPO Find X5 Pro se automaticky přepne do širokoúhlého režimu (90° FOV), když identifikuje selfie více osob.
  • Zadní ultraširokoúhlý fotoaparát OPPO Find X5 Pro má úhel záběru 110,3 stupňů.
  • Displej s 10bitovou barevnou hloubkou dokáže zachytit přibližně 1,07 miliardy barev.
  • JNCD (Just Noticeable Colour Difference) označuje minimální barevný rozdíl, který je lidské oko schopno vnímat. JNCD u modelu OPPO Find X5 Pro je v režimu Natural Mode přibližně 0,4.
  • OPPO Find X5 Pro zavádí 8 192úrovňové stmívání obrazovky, které nabízí až 12 řešení nastavení jasu, aby odpovídalo rychlosti přizpůsobení zornice při různých podmínkách změny osvětlení.
  • Údaje o procesoru Qualcomm® Snapdragon® 8 Gen 1 pocházejí z oficiálních stránek společnosti Qualcomm®.
  • 5 000 mAh je typická kapacita. Jmenovitá kapacita je 4 880 mAh. OPPO Find X5 Pro používá dva sériově propojené články s kapacitou 2 500 mAh (jmenovitá kapacita každého článku je 2 440 mAh), které napájejí telefon s celkovou kapacitou 5 000 mAh.
  • Údaje o nabíjecích cyklech byly získány z laboratorního testování.
  • Údaje o 80W SUPERVOOC nabíjení byly získané laboratorním testováním.
  • Údaje o 50W AIRVOOC nabíjení byly získané laboratorním testováním. Skutečná doba nabíjení se může lišit.



O ZNAČCE OPPO

OPPO je přední světová značka chytrých telefonů. Od uvedení svého prvního mobilního telefonu na trh v roce 2008 se OPPO snaží vytvářet technologie se srdcem a duší. Produkty OPPO kombinují pokročilé technologické možnosti se snadno použitelnými funkcemi v zařízeních s úžasným designem. V současné době působí OPPO ve více než 50 zemích světa a má šest výzkumných ústavů, sedm výzkumných a vývojových center a mezinárodní designové centrum v Londýně. Společnost OPPO se zavázala podporovat rozvoj standardů 5G na celém světě a byla první značkou, která na evropském trhu uvedla komerční smartphone s podporou sítí 5G. Značka spolupracuje s více než 50 předními světovými operátory na urychlení zavádění 5G ve velkém měřítku prostřednictvím svých inovativních technologických řešení.

Zdroj: tisková zpráva společnosti OPPO