Foto: Pixabay

Elon Musk je známý nejenom tím, že je nejbohatší člověk na světě, který má až bláznivě vypadající nápady, ale mimo jiné i tím že svými příspěvky na Twitteru dokáže ovlivnit mnohé. Je tomu zhruba rok, co se usilovně snažil propagovat kryptoměnu Bitcoin a vlivem jeho příspěvků se prokazatelně znásobila jeho hodnota až za hranici dosavadních rekordů.

Elon Musk rád provokuje, a proto si předsevzal, že přiměje pomocí svých příspěvků současného amerického prezidenta Joa Bidena, aby zmínil v některém ze svých projevů jeho automobilku Tesla. Nyní se mu tento kousek povedl.

Využil sílu svých jízlivých tweetů a donutil Joa Bidena zmínit v projevu automobilku Tesla. Je to poprvé v historii, co svou moc uplatňuje na manipulaci Bílého domu. Joa Bidena přitom nazval starým plesnivým maňáskem.

Joe Biden je známý tím, že podporuje elektromobily a všeobecně každou ekologickou myšlenku. O ekologických výrobcích pak mluví ve svých projevech či o nich píše v podobě příspěvků na Twitter. Elona Muska se dotklo právě to, že zmínil celou konkurenci, až na jeho společnost, která je největší svého druhu na světě.

Musk se proto snažil v uplynulé době více tlačit na Bidena, aby zmínil i jeho automobilku. Důkazem toho je reakce na prezidentův příspěvek, kde Biden ocenil znásobení výroby elektromobilů u automobilek GM a Ford, ve znění: „začíná to na T, končí na A a uprostřed je ESL.“

Nyní Biden prohlásil: „Od roku 2021 společnosti informovaly o investicích více než 200 miliard dolarů tady v Americe. Od ikonických firem jako GM nebo Ford až po Teslu, největšího výrobce elektromobilů…“ Muskovi se tak, jako obvykle, podařilo dosáhnout svého a navíc mu tento krok pomohl k vyšší hodnotě jeho automobilky.

Zdroj: Novinky.cz (odkaz)